Vladimir Beliș, despre Petrică Mîţu Stoian: Să lămurim problema cu diagnosticul de moarte violentă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a fost condus, miercuri, pe ultimul drum.

Reputatul profesor Vladimir Beliş a spus miercuri seară: „Aș vrea să lămurim, în primul rând, problema cu diagnosticul acesta de moarte violentă. Noi, în medicina legală, avem două categorii de morți: o moarte din cauza unor cauze externe, adică cauze traumatice, traumatismele fiind de multe feluri, și o moarte din cauza unor cauze interne, urmare a unor boli. Deci, când nu este o cauză internă, este o cauză externă și aceea este moarte violentă. Acesta este termenul generic pe care îl utilizăm noi la sfârșitul oricărei autopsii medico-legale. Cauza externă poate fi supra adăugată unei afecțiuni preexistente, care ea în sine nu a dus la moarte şi moartea a fost declanșată de cauza externă pe acest fond. Trebuie făcută legătura cauzală între leziunea preexistentă, care a rămas în stadiul mut clinic sau clinic, fără să presupună o moarte iminentă, o boală de care suferea de mult timp. Dar când a apărut aceasta cauza externă, a apărut o decompensare.”

Întrebat de Mihai Gâdea la Antena 3 dacă nu exista această cauză externă, „acest tratament în camera hiperbară”, artistul Petrică Mîţu Stoian ar mai fi fost acum în viaţă, prof. dr. Vladimir Beliş a precizat: „În primul rând, din informaţiile pe care le am, starea lui de sănătate era relativ bună. (...) Dată fiind starea sa clinică anterioară, există niște contraindicații aplicării acestui tratament. Trebuie să aibă nişte indicații foarte stricte, există nişte protocoale, există nişte standarde de aplicare. Nu ştiu în ce măsură acestea au fost aplicate. Este obligatorie investigația în prealabil a stării fizice a individului care, dacă am înțeles eu bine, avea şi o insuficiență cardiacă prin stenoză mitrală.”

Amintim că interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a fost condus, miercuri, pe ultimul drum de aproximativ 2.000 de persoane.

După slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi la Biserica Mântuleasca din Craiova, Petrică Mîţu Stoian a fost înmormântat în Cimitirul Ungureni.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa efectuează cercetări legate de moartea solistului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, pe rol fiind înregistrat, luni, un dosar penal având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel