Vlad Voiculescu ar putea ajunge la închisoare? Bogdan Chirieac: Orice justiție independentă s-ar pune în mișcare
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 20 apr, 21:53
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea ca Vlad Voiculescu să ajungă la închisoare după acuzațiile făcute.

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat în această seară în direct la Antena 3 în emisiunea „Sinteza Zilei”, unde a comentat despre declarațiile lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, privind raportarea falsă a deceselor provocate de Covid-19. 

”Subiect care trebuie să fie în atenția magistraților, dacă e adevărat”, a spus Mihai Gâdea în cadrul emisiunii. De asemenea, prezentatorul TV a amintit că Articolul 404 din Codul Penal prevede faptul că comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Vezi și: Raport decese COVID-19. Vlad Voiculescu, iresponsabil sau infractor?

”Probabil că orice om obișnuit ajungea nu de acum la închisoare, avea închisoare preventivă, avea ce prevede uneori abuziv Codul Penal românesc de când s-au întâmplat lucrurile acestea. În cazul domnului Voiculescu, nu se va ajunge la închisoare, nu acum. Nu știu dacă va veni un moment în care justiția din România va cumpăni în egală măsură nu doar faptele PSD-ului, pe aici, pe acolo ale PNL-ului, dar și pe cele ale USR-ului pentru că între timp s-au adunat. În locul lui Vlad Voiculescu cred că aș fi foarte liniștit următoarele 12 luni, să spunem, dar există întotdeauna posibilitatea ca justiția din România să aibă și un moment de independență. Pe aceste fapte, orice justiție independentă s-ar pune în mișcare”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro