Data publicării:
Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă, va primi o pedeapsă între 2 și 7 ani, nu între 15 și 25 de ani ca pentru omor
Vlad Pascu este adus în fața instanței sub acuzația de ucidere din culpă, nu de omor.
Vlad Pascu ar putea scăpa uşor după ce a condus drogat şi a omorât cu maşina doi tineri în staţiunea 2 Mai. Părinţii victimelor sunt revoltaţi. Spun că anchetatorii le-au ignorat cererea şi nu au schimbat acuzaţia în omor, pentru ca şoferul de 19 ani să primească o pedeapsă mai mare.
Părinții celor doi tineri care au murit în accidentul de la 2 Mai sperau și încă speră că fapta lui Vlad Pascu să fie încadrată la omor sau omor calificat. Asta înseamnă o pedeapsă de 15 până la 25 de ani cu executare. Pentru ucidere din culpă pedeapsa este între 2 și 7 ani, o pedeapsă mult mai mică.
Dosarul poate fi judecat pe fond
Dosarul a trecut de camera preliminară, adică judecătorii au instrumentat probele și acum poate fi judecat pe fond. Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau alte substanțe și părăsirea locului accidentului.
Cert este că Vlad Pascu va primi o sentință cu executare și asta pentru că este judecat sub incidența Legii Anastasia, care prevede că orice șofer beat sau drogat care provoacă un accident mortal va primi o pedeapsă cu executare.
Familia Pascu, trimisă în judecată de DIICOT
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Întreaga familie Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT într-un alt dosar: Vlad Pascu pentru consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu, mama lui, pentru că ar fi încercat să influenţeze unii martori în dosar, spun anchetatorii care au şi adus probe în acest sens, iar tatăl său, Claudiu Pascu, pentru nerespectarea armelor şi muniţiilor.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai, în data de 19 august. Atunci 2 tineri au murit, iar alţi 3 au fost răniţi. De atunci este în arest preventiv, deşi avocaţii lui au încercat de mai multe ori să schimbe măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă de fiecare dată judecătorii au respins această solicitare, arată observatornews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News