Data actualizării:
Data publicării:

Polițiștii care l-au oprit pe Vlad Pascu, detașați de la ordine publică, din București. Carmina Pricopie: Au cerut testarea pentru alcool și droguri. Li s-a spus să-și vadă de treabă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Polițiștii care l-au oprit pe Vlad Pascu, detașați de la ordine publică, din București./ Foto: Captură video Antena 3 CNN
Polițiștii care l-au oprit pe Vlad Pascu, detașați de la ordine publică, din București./ Foto: Captură video Antena 3 CNN
Jurnalista Carmina Pricopie a venit cu informații explozive în cazul accidentului de la 2 Mai.

Jurnalista Carmina Pricopie a spus la Antena 3 CNN că, potrivit unor informații primite pe surse, în noaptea accidentului de la 2 Mai, după apelul la 112 al persoanei care reclama că pe străzi circulă haotic un șofer, polițiștilor din Vama Veche li s-ar fi spus să nu intervină pentru a-l găsi pe teribilist, ci să continue să păzească cluburile stabilite.

Se pare că polițiștii aveau de întocmit dimineață un raport cu amenzile date în seara respectivă, iar cei de la Inspectoratul Mangalia ar fi considerat că această sarcină este mult mai importantă decât prinderea unui șofer periculos. Vlad Pascu ar fi fost prins absolut întâmplător de către cei doi polițiștii, atunci când aceștia se îndreptau spre o nouă locație la care trebuiau să efectueze verificări.

Carmina Pricopie: Vlad Pascu a fost prins două ore mai târziu, din întâmplare

"O informație extrem de importantă care mi-a parvenit în urmă cu puțin timp pe surse, referitor la ce s-a întâmplat în noaptea respectivă, când o persoană a sunat la 112 la ora la 00:40, spunând că undeva între Vama Veche și 2 Mai aleargă un bezmetic cu o mașină, cu viteză, polițiștii, cei care l-au și găsit ulterior peste două ore, s-a dat prin stație, au fost atenționate toate echipajele în urma acestui apel, iar polițiștii respectivi de la Vama Veche au întrebat prin stație dacă să meargă să îl caute și li s-a transmis că nu, că este mai important să păzească acele puncte stabilite, că nu e treaba lor, li s-a transmis din dispecerat să stea să facă punct fix în fața acelor cluburi pe care polițiștii le păzesc toată vara. Le-a spus cel de la dispeceratul din Mangalia. Li s-a spus să își vadă de treaba lor și să meargă înapoi în punctele pe care le aveau de păzit.

Vlad Pascu a fost prins două ore mai târziu, la ora 02:40, din întâmplare, de același echipaj pentru că ei se întorceau dintr-o anumită locație și mergeau către o altă locație și au zărit pe drum mașina descrisă de apelantul de la 112. Deci ei întrebaseră dacă să meargă să verifice în primă fază, dar li s-a spus: "Nu vedeți-vă de treabă mergeți pentru acțiunea Blocada". Aveau de realizat pentru raportarea de dimineață un anumit număr de verificări și un anumit număr de amenzi pentru că în fiecare zi suntem bombardați de tot felul de cifre venite de la nivelul Ministerului de Interne cu această acțiune pe litoral și nu numai", a spus Carmina Pricopie.

"Polițiștii nu știau să folosească etilotestul"

Mai mult decât atât, potrivit jurnalistei, cei doi polițiști nici nu știau să folosească aparatul etilotest, asta pentru că erau detașați din București, acolo unde activează ca și polițiști de ordine publică. La insistențe lor în cele din urmă Vlad Pascu ar fi fost testat de un alt coleg, dar atunci când ar fi insistat să le fie adus și un drogtest, li s-ar fi spus să se întoarcă la punctele pe care le au de păzit.

"Întâmplarea face ca o oră mai târziu, același polițist să-l găsească pe tânărul Vlad Pascu cu mașina făcută praf"

"Ulterior, după ce l-au găsit și au mers cu el la secția de poliție, din informațiile mele, polițiștii erau detașați din București la mare, erau polițiști de ordine publică, nu știau să folosească etilotestul pentru că nu-l mai folosiseră niciodată pentru că ei nu asta fac în București, au sunat la dispecerat, au cerut să le vină un etilotest, li s-a spus că nu au etilotest și să îl folosească pe cel pe care îl au la Vama Veche.

Au cerut să vină polițistul de rutieră pentru că polițistul de rutiera face astfel de verificări și li s-a spus să-l folosească pe cel de la Vama Veche, ei au insistat că nu știu să îl folosească și că nu pot face ei testarea, apoi ei au luat legătura cu un polițist care știa să facă o astfel de testare, nu au putut scoate aparatul etilotest să meargă cu el pentru că acel aparat nu poate fi mutat cu mașina pentru că este foarte vechi și se poate descompune în orice moment.

Deci un alt polițist a făcut această testare. Cei doi polițiști care au vorbit mai mult timp cu acest tânăr au comunicat încontinuu la dispecerat și le-au spus ca totuși să vină cineva să facă această testare cu drogtestul, li s-a spus să își vadă de treabă și să meargă și să se grăbească că oricum au dispărut și au plecat din acele punct fixe o oră și jumătate și să facă bine să se întoarcă în acele puncte. Întâmplarea face ca o oră mai târziu, același polițist să-l găsească pe tânărul Vlad Pascu cu mașina făcută praf undeva în Vama Veche. Cam asta s-a întâmplat la Constanța", a mai spus jurnalista Carmina Pricopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel