Vizită surpriză a Prințului William la trupele britanice de lângă granița dintre Ucraina și Polonia
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prințul britanic William a făcut miercuri o călătorie neanunțată în Polonia, întâlnindu-se cu trupele britanice și poloneze staționate în apropierea graniței ucrainene-polone și lăudând „cooperarea lor în sprijinul poporului Ucrainei și a libertății lor”.  

Prințul de Wales a vizitat pentru prima dată baza Forței de Apărare Teritorială a Brigăzii a 3-a din Rzeszów, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și a văzut o expoziție de echipament militar, scrie CNN.

Pe când era acolo, el a vorbit cu soldații britanici și polonezi despre tovărășia robustă care s-a format de când au început să lucreze împreună.

Prințul, în vârstă de 40 de ani, s-a întâlnit apoi cu membri ai forțelor armate britanice pentru a afla mai multe despre modul în care aceștia au colaborat cu omologii lor polonezi care livrează operațiuni în sprijinul Ucrainei.

Aterizat în capitala poloneză Varșovia, William a spus într-o declarație că a fost „fantastic” să se întoarcă în Polonia.

„Națiunile noastre au legături puternice. Prin cooperarea noastră în sprijinul poporului Ucrainei și al libertății lor, care sunt și libertățile noastre și ale voastre, aceste legături sunt întărite în continuare”, a spus moștenitorul tronului britanic.

„Sunt aici pentru că vreau să le mulțumesc personal trupelor poloneze și britanice care lucrează în parteneriat strâns și crucial. De asemenea, vreau să aduc un omagiu umanității inspiratoare a poporului polonez. V-ați deschis inimile la fel de mult ca și casele voastre”, a continuat el.

„De aceea, în această după-amiază, am vizitat Rzeszów pentru a le auzi poveștile și pentru a le recunoaște datoria. Am fost impresionat de pasiunea lor, precum și de hotărârea lor comună de a ne apăra libertățile comune”, a adăugat William.

Aceasta este prima călătorie a lui William în Polonia după o vizită din 2017 cu soția sa, Catherine, Prințesa de Wales, iar Prințul este, de asemenea, dornic să înțeleagă mai bine modul în care țara a arătat compasiune față de vecinii săi ucraineni.

După vizita surpriză a trupelor, William a călătorit la Varșovia, unde a vizitat un centru de cazare, „pentru a vedea direct răspunsul umanitar și cât de vital este sprijinul pe care comunitățile din Polonia îl oferă ucrainenilor care fug de război”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel