Data publicării:

Vizita lui Klaus Iohannis în SUA. Chirieac: O astfel de austeritate la Palatul Cotroceni te lasă cu gura căscată

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Inquam Photos / George Călin
Foto Inquam Photos / George Călin
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre vizita în SUA a președintelui Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, de la New York, pentru care a închiriat un avion prezidențial. Chiar dacă în țară se vorbește de criză și Guvernul încearcă să promoveze un program de austeritate, la Palatul Cotroceni nu se poate vorbi despre ea, susține Bogdan Chirieac. 

„Singura mea întrebare în acest caz este: avionul acesta are și piscină și teren de golf sau numai piscină?

Este un exemplu extraordinar. În timp ce Guvernul încearcă să promoveze un program de austeritate, o astfel de austeritate la Palatul Cotroceni te lasă cu gura căscată.”, a spus Bogdan Chirieac.

În ceea ce privește publicarea cheltuielilor pentru avionul prezidențial, Bogdan Chirieac a spus că Administrația prezidențială nu le va publica. 

„Ar fi contra firii să publice acum cheltuielile cu avionul prezidențial. Nici pomeneală de așa ceva! Important e ce face la New York președintele Iohannis că dacă se vede cu Joe Biden în marja Adunării Parlamentare a Națiunilor Unite, atunci e în regulă, înseamnă că a făcut ce trebuia. Sau cu Rishi Sunak, cu Macron, măcar știm pe ce am dat banii.

Dacă nu se vede la nivelul ăsta, dacă te duci să vezi colecția de toamna-iarnă pe 5th Avenue, eu știu dacă meritau atâția bani?”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

 

Klaus Iohannis participă la cea de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite 

Președintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 18-22 septembrie 2023, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care se va desfășura la New York, Statele Unite ale Americii.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii și relansarea solidarității globale: accelerarea acțiunii privind Agenda 2030 și Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperității, progresului și sustenabilității pentru toți”.

În cadrul intervenției naționale pe care o va susține în plenul Adunării Generale a ONU, Președintele României va prezenta evaluările țării noastre cu privire la temele de actualitate la nivel global, va sublinia prioritățile de politică externă și contribuția României la obiectivele de pe agenda multilaterală a ONU.

Programul vizitei va mai include, printre altele, participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, prilej cu care Președintele Klaus Iohannis va susține intervenția națională în cadrul Dialogului Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”.

De asemenea, Președintele României va fi invitat de onoare la dezbaterea organizată de prestigioasa Universitate Columbia din New York, în cadrul evenimentului World Leaders Forum, cu tema ,,Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel