Vizita lui Biden la Kiev. Tudor Curtifan: Umilință pentru Putin. Locul este simbolic, pentru că acolo a început așa-zisa operațiune militară specială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a vorbit despre vizita lui Joe Biden la Kiev.

Tudor Curtifan, redactor șef DefenseRomânia.ro, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Lorenei Burlacu, unde a vorbit despre vizita surpriză făcut de președintele american Joe Biden la Kiev:

„E mare nevoie de tot sprijinul pe care Occidentul îl acordă Ucrainei. Fără sprijinul militar oferit de Statele Unite ale Americii, Ucraina nu ar fi rezistat mai mult de 2-3 săptămâni în fața invaziei ruse. Nu cred că în discuțiile pe care le-au avut cei doi lideri la Kiev s-a luat vreo decizie cu privire la rachetele cu rază lungă de acțiune sau la avioanele de luptă pentru Ucraina.

Vizita la Kiev e cu adevărat un moment istoric, cel puțin din perspectivă simbolistică. Președintele Joe Biden s-a deplasat exact la Kiev, locul de unde Vladimir Putin a început așa-zisa operațiune militară specială. Este o umilință pentru președintele rus“, a spus, la Antena 3 CNN, Tudor Curtifan.

Curtifan: Lumea a luat cumva în derâdere unele acțiuni ale lui Joe Biden

„Exact în locul din care Vladimir Putin anunțat că va începe decapitarea conducerii politice a Ucrainei, iată că la un an după invazia totală și neprovocată, Biden se află la Kiev.“

Pe de altă parte, toată lumea a luat cumva în derâdere unele acțiuni pe care Joe Biden le-a făcut, dar, dacă e să privim în ultimul an, Joe Biden a luat unele decizii foarte curajoase, inclusiv această vizită, dacă privim în antiteză cu imaginea infailibilă pe care și-a creat-o Vladimir Putin. Joe Biden are un avantaj foarte mare, pentru că s-a deplasat la Kiev, s-a dus într-o zonă de conflict, lucru pe care Vladimir Putin nu l-a făcut și are de obicei discursuri din Duma de stat a Federației Ruse sau din state aliate precum Belarus“, a mai spus Tudor Curtifan.

CITEȘTE ȘI     -    Biden, vizită istorică la Kiev, la un an de la invazie. Chirieac: Mesajul este pentru ruși / video

Reamintim că președintele american Joe Biden s-a aflat în această dimineață, pentru câteva ore, în capitala ucraineană Kiev, acolo unde a avut o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. Vizita a fost una neanunțată și a venit înaintea summitului București Nouă (B9) care va avea loc în zilele următoare la Varșovia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel