Vizită în Izmir, orașul turcesc între tradițional și modern (GALERIE FOTO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă ai de gând să vizitezi orașul Izmir dn Turcia, imaginile pe care ți le-am pregătit îți pot servi drept preview.

Cu o populaţie de peste 4 milioane de locuitori, Izmirul este al treilea oraş ca mărime din Turcia, după Istanbul şi Ankara. De asemenea, este un important port. Centrul oraşului este în Piaţa Konak, acolo unde se află Turnul cu Ceas, construit în 1901 de către Said Pasa, ministrul Lucrărilor Publice, pentru a comemora 25 de ani de la urcarea pe tron a sultanului Abdulhamid II, scrie calatorulmultumit.ro.

Turnul are forma unui octogon, fiind un minaret elegant. Este decorat în stilul arhitecturii otomare, coloanele fiind ornate cu motive maure. Turnul are un schelet de fier şi plumb, este înalt de 25 m şi dispune de 4 fântâni plasate în jurul bazei într-un model circular.

Moschea Yali din Piaţa Konak a devenit al doilea obiectiv faimos al oraşului. Este construită în secolul 18 de fiica lui Mehmet Pasă. Moschea este decorată cu porţelanuri turcoaz, fiind una dintre cele mai elegante moschei din Izmir.

Dezvoltarea zonei de ţărm a avut o influenţă deosebit de pozitivă asupra vieţii de noapte în Izmir - zona de promenadă Kordon este mărginită de cel puţin 14 locaţii, inclusiv restaurante, pub-uri şi cafenele în stil italian, cu terase şi vedere spre parc şi zona de promenadă, potrivit turistik.ro.

Cafeneaua Sakiz Adasi vă oferă o atmosferă şi un meniu ce îmbina Turcia şi Grecia. Vis-a-vis de restaurantul Deniz, în Sera Café puteţi asculta în fiecare noapte muzică live.

Vezi AICI galeria foto cu imagini din Izmir, Turcia.

Vezi și: Concediu în Antalya. Imagini cu destinația de vacanță preferată de români (GALERIE FOTO)

Vacanță în Turcia. Imagini din Marmaris, stațiunea plină de viață a turcilor (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel