Viza lui Novak Djokovic, anulată. Premierul Australiei: Pentru a proteja sacrificiile australienilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Australiei a făcut primele declarații cu privire la decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic.

Premierul Australiei, Scott Morrison, s-a pronunțat cu privire la decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic, susținându-l pe ministrul Imigrației.

„Am luat notă de decizia ministrului în legătură cu viza domnului Novak Djokovic”, a spus Scott Morrison, citat de The Guardian.

„Înțeleg că, în urma unei analize atente, ministrul a luat măsura de a anula viza deținută de domnul Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că a fost în interesul public să facă acest lucru. Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas uniți și am salvat vieți. Împreună, am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii și cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. Aceasta este ceea ce face ministrul prin această acțiune de astăzi. Politicile noastre puternice de protecție a frontierelor au menținut australienii în siguranță, atât înainte de COVID, cât și acum, în timpul pandemiei”, a spus acesta, adăugând ulterior: „Din cauza procedurilor legale în curs de desfășurare, nu voi face niciun alt comentariu!”

Amintim că ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterile pentru a anula din nou viza lui Novak Djokovic, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți.

„Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru", a declarat ministrul Alex Hawke într-un comunicat de presă.

Ministrul Alex Hawke a avut nevoie de mai multe zile pentru a analiza această decizie. Novak Djokovic și echipa sa de avocați vor face apel, iar jucătorul de tenis va merge din nou în instanță pentru această decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel