Viviane Reding: În consiliile de administrație vor fi 40% femei. Cum reacționează europenii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
viviane reding dccc
viviane reding dccc

Viviane Reding a anunțat miercuri pe Twitter că executivul european a adoptat propunerea de lege potrivit căreia, până în 2020, în componența consiliilor de administrație vor trebui să fie femei în proporție de 40%.

Comisarul european pentru Justiției anunță biruitor pe Twitter că propunerea sa de lege a fost adoptată. ”S-a făcut. Comisia a adoptat propunerea mea de lege europeană pentru 40% femei în consiliile de administrație,” scrie comisarul. Anunțul a fost făcut în mai multe limbi, printre care maghiară, bulgară, lituaniană, estonă, franceză, cehă, bulgară și engleză. Decizia CE nu a fost bine primită de utilizatorii Twitter, care și-au declarat vehement nemulțumirea. Unul dintre utilizatori scrie: “Şi cum vor face asta dacă sunt incompetente?”, în timp ce altul spune: „Bravo. Mai rămân negrii, musulmanii, handicapaţii, romii și piticii.”

Surprinzător, și comentariile olandezilor, recunoscuți pentru lipsa prejudecăților, cuprind atacuri misogine. ”N-au nicio abilitate în afara sexului. Când femeile fac cariera este datorită legilor, nu aptitudinilor,” apreciază o persoană. Viviane Reding a primit și felicitări, la anunțul postat în limba engleză, germană și portugheză. Varietatea limbilor în care comisarul european a transmis mesajele, a fost, de asemenea, un motiv de intrigă. Unii spuneau că dna Reding a pregătit anunțul dinainte, fiind ajutată pe purtătorul său de cuvânt, care este din Bulgaria, iar alții cereau ca textul să fie tradus și în chineză. Până în momentul de față, anunțul nu a fost redactat și în limba română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel