Viticultorii francezi se confruntă cu un dezastru după cea mai rea vreme din ultimii 30 de ani
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Una dintre cele mai mari industrii de export din Franța se confruntă cu o lovitură devastatoare, după ce un îngheț neobișnuit de sever, la începutul acestei luni, a afectat podgoriile din toată țara, aducând pagube semnificative producătorilor de vinuri. 

Gerul a afectat 80% din podgoriile din principalele zone viticole din Franța, potrivit Comitetului European al Companiilor de Vinuri. "Se așteaptă ca acest lucru să provoace o pierdere de randament cuprinsă între 25% și până la 50% în unele regiuni", a declarat miercuri organismul comercial pentru CNN Business.

Viticultorii au încercat să mențină temperatura aerului aprinzând făclii în podgoriile lor, dar în multe cazuri nu a fost suficient. 

Recolte pierdute

"O parte importantă a recoltei s-a pierdut. Este prea devreme pentru a oferi o estimare procentuală, dar în orice caz este o tragedie pentru viticultorii care au fost afectați", a declarat Christophe Chateau, director de comunicare la Bordeaux Wine Council.

Gerul amenință și alte culturi, inclusiv sfecla și rapița, potrivit Federației Naționale a Sindicatelor Fermierilor. Din 1991, fermele nu s-au confruntat cu un eveniment meteorologic atât de devastator, potrivit premierului francez Jean Castex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel