Vitali Klitschko, primarul Kievului, anunţă condiţiile de negociere cu Rusia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Klitschko
Facebook Klitschko
Vitali Kitschko, primarul oraşului Kiev, a anunţat în ce condiţii Ucraina ar putea sta la masa discuţiilor cu Federaţia Rusă pentru încheierea conflictului. 

"Nu e un război, e un genocid împotriva populației ucrainene. Putin vrea Ucraina, dar fără cetățenii ucraineni! Toată lumea trebuie să înțeleagă asta! Iar acum distruge centralele din Ucraina. Asta înseamnă că își dorește ca oamenii să înghețe de frig", a spus primarul Kievului, citat de Antena3.ro.

"Kievul a fost şi încă este ținta armatei ruse. De aceea avem nevoie de sisteme anti-rachetă, pentru siguranța cetățenilor noștri. Sistemele anti-rachetă sunt foarte importante pentru Ucraina, vă rugăm să ne ajutați!", a declarat el, reiterând apelurile similare ale președintelui Volodimir Zelenski.

Insistând că ucrainenii sunt pregătiți pentru orice scenariu, chiar și pentru cel mai rău, și anticipând că "Putin a pierdut deja războiul", primarul Kievului a arătat și care sunt condițiile în care liderii ucraineni vor negocia pacea cu Rusia.

"Suntem deschiși să negociem, să vorbim de compromis, să vorbim cu Rusia, însă doar când până și ultimul soldat rus va părăsi Ucraina! Suntem gata să vorbim, dar vă rugăm, părăsiți teritoriile noastre!", a concluzionat el.

Emmanuel Macron îl somează pe Putin 'să revină la masa negocierilor

Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie "să revină la masa" negocierilor, a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu televizat consacrat în mare parte războiului din Ucraina, relatează AFP.

"Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să pună capăt acestui război, să respecte integritatea teritoriala a Ucrainei şi să revină la masa negocierilor", a spus preşedintele Macron în interviul acordat France 2, dând asigurări că nu doreşte un "război mondial". El a anunţat că Franţa va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko va avea "probleme" dacă se implică mai mult în războiul din Ucraina, a avertizat, de asemenea, Macron, notează Agerpres.

Mesaj video al Ucrainei către Franța: Gesturile romantice iau diverse forme. Dacă vreţi să ne câştigaţi inimile, trimiteți arme

Muzică de Serge Gainsbourg, şarm francez şi asfinţit de soare: armata ucraineană a dat peste cap tot codul de comunicare militară printr-un videoclip în care imploră Parisul să dea dovadă de "romantism" prin trimiterea de noi piese de artilerie Caesar.

Războiul nu se face cu flori, însă Kievul va avea meritul că a încercat. Clipul difuzat pe contul de Twitter al Ministerului Apărării ucrainean este, fără îndoială, versiunea cea mai originală a tuturor solicitărilor Kievului de a spori ajutorul militar occidental în lupta sa împotriva Rusiei, remarcă France Presse, potrivit Agerpres.

"Gesturile romantice iau diverse forme", se poate citi în acest clip, în timp ce se derulează imagini cu trandafiri, ciocolată, apusuri pe malul Senei, cu Turnul Eiffel pe fundal, şi chiar cu doi îndrăgostiţi îmbrăţişaţi.

"Însă dacă vreţi cu adevărat să ne câştigaţi inimile, nimic nu se compară cu artileria de 155 de mm autopropulsată şi extrem de mobilă", continuă acest film de 41 de secunde, pe imagini cu tunuri Caesar şi având ca fond sonor extrem de eroticul "Je t'aime moi non plus" al lui Serge Gainsburg şi Jane Birkin. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel