Viscolul și ninsorile revin în România. Posibil Cod Portocaliu, de miercuri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
viscol
viscol

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat, luni, la RFI, că începând de miercuri, sudul țării va intra din nou sub incidența Codului Portocaliu de viscol și ninsori. 

"Atâta timp cât românii nu înţeleg că în Cod Portocaliu nu se pleacă la drum, nici o autoritate nu poate să-i ajute". Iată ce spune la RFI directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu. El anunţă că de miercuri până joi, "cu probabilitate foarte mare", ANM va emite din nou avertizări de viscol în sudul ţării.

Directorul ANM precizează că de miercuri revine viscolul: "Mâine este o pauză, după ieşirea din vigoare diseară a acestor coduri. E o pauză în sensul că nemaifiind vânt, chiar dacă ninge, ninge slab. Dar de miercuri dimineaţă până joi dimineaţă, cu probabilitate foarte mare, ANM-ul va emite din nou avertizări pentru un viscol tot pe sudul ţării, de miercuri dimineaţă până joi dimineaţă. Deci este destul de scurt ca timp, în comparaţie cu viscolul în care ne aflăm".

Ion Sandu spune că nu e ciudat să ai viscol în luna ianuarie în România: "Nu e ciudat, pentru că suntem în ianuarie şi statistica arată că în ianuarie sunt de regulă patru viscole în România şi acum suntem la primul viscol. Urmează miercuri al doilea viscol, dar mai uşor decât ăsta. Prin urmare, două viscole în ianuarie nu reprezintă ceva neobişnuit. Numai că într-adevăr acest viscol a fost destul de lung ca timp. Adică un viscol în România durează cam 48 de ore, aici discutăm de două zile, două nopţi şi iată, pentru câteva judeţe se prelungeşte până diseară, ar fi a treia zi. Deci ăsta e un lucru neobişnuit, într-adevăr, lungimea intervalului pe care se manifestă fără întrerupere viscolul", a mai declarat directorul ANM.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel