Data publicării:

Viscol puternic în SUA. Vânturi de 305 km/h în California și Nevada - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un viscol năprasnic a lovit duminică mai multe regiuni din California şi Nevada, în vestul SUA, transmite BBC.

Furtună de zăpadă a făcut ca drumurilor principale şi a mai multor staţiuni de schi să se închidă. De asemenea, a lăsat zeci de mii de locuinţe fără curent electric.

Viscolul a fost deosebit de puternic în regiunea Munţilor Sierra Nevada. Vânturile au atins la rafală viteza de 305 km/h. Localnicii au fost sfătuiți cu privire la 'un risc ridicat spre extrem de avalanşă' în acea regiune și în zona din vecinătatea Lacului Tahoe.

O hartă care arată întreruperile de curent electric relevă faptul că peste 33.000 de persoane din Nevada şi aproximativ 24.000 din California au rămas în beznă.

O porţiune de 121 km din autostrada Interstate 80 a fost închisă traficului sâmbătă. Biroul Highway Patrol din Truckee, California, un oraş de la granița cu Nevada, a spus pe reţeaua X faptul că 'personalul de urgenţă şi camioanele de tractare au avut dificultăţi în a ajunge la automobilişti din cauza condiţiilor de viscol'.

Video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YDHXtR7bR54?si=uGDJjkJuRoRNkUw_" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/z169yMqBiBg?si=-1KN1j0k0QjdW6Dp" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Însă zonele montane au fost cele mai afectate de viscol. Un angajat al Serviciului Naţional de Meteorologie din SUA a menționat sâmbătă că prevede că se va depune un strat de zăpadă cu o grosime de până la trei metri la altitudini mai mari, fapt care ar crea 'îngrijorări care să pună în pericol viaţa' persoanelor care locuiesc în apropierea Lacului Tahoe.

Mai multe staţiuni de schi din proximitatea Lacului Tahoe au fost închise vineri și sâmbătă, dar unele speră să se redeschidă duminică.

De asemenea, Parcul Naţional Yosemite a fost închis vineri. Vizitatorii au fost nevoiți să părăsească zona. Meteorologii din SUA i-au sfătuit pe cetățeni să rămână în spaţiile în care se află în acest weekend şi să facă deplasări, spunându-le că ar putea dura mult timp pentru a îi scoate pe navetiştii rămaşi blocaţi din cauza viscolului.

Alte regiuni ale Statelor Unite continuă să aibă fenomene meteorologice extreme. Incendiile de vegetaţie fac prăpăd în Texas, acolo unde pompierii fac mari eforturi să controleze un incendiu uriaș în condiţii meteorologice dificile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel