Visa să devină balerină, dar un accident i-a schimbat destinul. Povestea fetei din Iași care cere 200.000 euro pentru că nu va mai putea dansa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Visa să devină balerină, dar un accident i-a schimbat destinul. Povestea fetei din Iași care cere 200.000 euro pentru că nu va mai putea dansa / Foto: Pixabay, de mgnorrisphotos
Visa să devină balerină, dar un accident i-a schimbat destinul. Povestea fetei din Iași care cere 200.000 euro pentru că nu va mai putea dansa / Foto: Pixabay, de mgnorrisphotos
O fată din Iași cere 200.000 de euro după un accident care i-a distrus visul de a deveni balerină.

O fată din Iași cere 200.000 de euro drept despăgubire, după ce a fost implicată într-un cumplit accident rutier care i-a distrus visul de a deveni balerină. Necazul s-a întâmplat acum 6 ani, iar copila a rămas cu sechele care nu i-au mai permis să urmeze cursurile de balet. Fata avea 15 ani atunci și era elevă la coregrafie, la Colegiul de Arte din Iaşi. Ea dansa la diverse festivaluri de folclor și adora ceea ce făcea. Din păcate însă, într-un astfel de turneu s-a petrecut și accidentul care i-a schimbat destinul.

Cum s-a produs cumplitul accident

"Visul fetei de a deveni balerină s-a spulberat într-o fracțiune de secundă în momentul producerii acelui cumplit accident, în care au murit nu mai puțin de patru oameni, în județul Brașov. E adevărat, se întâmpla în urmă cu 6 ani, iar printre victime s-a numărat și un copil, coleg al adolescentei, toți mergând într-un turneu pentru a dansa cu un ansamblu folcloric. După producerea accidentului tânăra a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar cei 7-8 ani de antrenamente zilnice în sala de balet s-au dus pe apa sâmbetei. Medicii i-au spus foarte clar că nu va mai putea practica baletul niciodată pentru că leziunile suferite la coloana vertebrală o împiedică să facă acest lucru. Ba mai mult decât atât, fata a avut traume psihice și de altă natură, spun medicii.

Toate aceste argumente au contat în fața judecătorilor care au dispus în primă instanță ca tânăra să primească despăgubiri de 200.000 de euro, numai că asiguratorul acelui autocar cu care călătorea tânăra a făcut apel, iar acum instanța superioară trebuie să decidă care va fi verdictul și dacă suma va rămâne aceeași, de 200.000 de euro, va fi mărită sau micșorată. Nu este sigurul proces după cumplitul accident de la Brașov. Cel puțin încă un copil a recurs la instanță și a primit despăgubiri", a relatat Cătălin Radu Tănase la Pro Tv.

Tânără este acum studentă la actorie, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie din Bucureşti. În urmă cu două zile, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, care ar trebui să se pronunţe în perioada următoare. Rămâne de văzut ce decizie vor lua magistraţii Curţii de Apel Iaşi în acest caz.

Olga Smirnova, una dintre vedetele de la Teatrul Bolşoi, a demisionat  în semn de protest față de războiul din Ucraina

Olga Smirnova, una dintre balerinele vedetă de la Teatrul Bolşoi, a decis să părăsească teatrul  moscovit pentru a se alătura companiei Dutch National Ballet din Amsterdam, devenind astfel prima balerină rusă care a luat această decizie de la începutul invaziei în Ucraina, informează AFP.

„Smirnova a fost foarte clară în mesajul ei recent prin care a denunţat invazia rusă din Ucraina, ceea ce a făcut ca activitatea ei să devină imposibilă în ţara sa natală", au anunţat reprezentanţii Dutch National Ballet într-un comunicat publicat miercuri.

„Trebuie să fiu sinceră şi să spun că sunt împotriva războiului din tot sufletul meu (...) Nu am crezut niciodată că ar putea să-mi fie ruşine de Rusia (...), dar astăzi simt că există un 'înainte' şi un 'după'", a declarat Olga Smirnova, care deţine statutul de primă balerină la Bolşoi de 30 de ani, pe reţeaua de socializare Telegram, la începutul lunii martie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel