"Virusul ucigaș respirator", cauza numărul 1 de pneumonie la copiii sub 5 ani și a doua de deces. Dr. Mihai Craiu: Priviți-l bine la față... Las aici o întrebare pentru decidenți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Mihai Craiu a vorbit despre "virusul ucigaș respirator".

Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre virusul sincițial respirator, numit și "virusul ucigaș respirator", despre care spune că este cauza numărul 1 de pneumonie la copilul sub 5 ani și a doua cauză de deces, după decesele perinatale. 

"Priviți-l bine la față... Îl cheamă VSR (virusul sincițial respirator). Dar ar trebui să îl cheme "virusul ucigaș respirator", cum a spus profesorul Peter Openshaw de la Imperial College London, ieri la conferința ESPID.

Dr. Mihai Craiu: Este a doua cauză de deces, după decesele perinatalePentru că este cauza numărul 1 de pneumonie la copilul sub 5 ani. Și a 2-a cauză de deces, după decesele perinatale. Acum există 2 instrumente majore de prevenție eficace - vaccinarea gravidei și a vârstnicului și protecția prin anticorpi monoclonali anti-VSR.

Iar aceste spectaculoase instrumente vor avea 2 efecte majore:

1. Scăderea numărului de pneumonii prin infecții mixte viro-bacteriene ȘI ca urmare scăderea utilizării abuzive de antibiotice în bolile acute respiratorii ale copilului.

2. Scăderea numărului de cazuri de wheezing recurent/astm indus viral.

Las aici o întrebare pentru politicieni/decidenți: gândiți-vă ce economie de bani va fi la bugetul sănătății când vom avea mai puține spitalizări prin pneumonie și mai puțin astm indus viral?!? Când vom avea consum mai mic de antibiotice la copil... Când vom avea rezistență mai mică la antibiotice a bacteriilor... Chiar îmi doresc să apuc acest viitor posibil, anticipat la ESPID chiar acum", a scris Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel