Virus mortal. Diagnostic șocant la decenii de la eradicarea bolii
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Un caz de poliomielită a fost raportat în Venezuela, stat care se confruntă cu o gravă criză politică şi economică, la zeci de ani după eradicarea bolii în această ţară, a anunţat Organizaţia Pan-americană a Sănătăţii (PAHO), citată de AFP. 

Potrivit organizaţiei, este vorba despre cazul unui copil care nu a fost vaccinat şi care locuieşte într-o zonă deosebit de săracă din statul Delta Amacuro. 

Poliomielita este o boală infecţioasă virală acută care afectează cu preponderenţă copiii. Aceasta poate fi prevenită prin administrarea unui vaccin. 

Ultimul caz de poliomielită raportat în Venezuela datează din anul 1989, a declarat pentru AFP un fost ministru al sănătăţii, Jose Felix Oletta. 

"Acest virus afectează în special persoanele care suferă de malnutriţie şi care nu au fost vaccinate", a explicat Oletta care i-a criticat pe responsabilii din cadrul Guvernului venezuelean Nicolas Maduro pentru că au întârziat cu peste o lună notificarea PAHO cu privire la acest caz. Reglementările internaţionale prevăd o perioadă de 24 de ore pentru informarea cu privire la detectarea unui astfel de caz. 

Devastată de o gravă criză economică şi politică, Venezuela a înregistrat de asemenea anul trecut 85% dintre cazurile de rujeolă din ţările din America Latină şi Caraibe, potrivit PAHO. 

Dintre cele 1.685 de cazuri de rujeolă raportate în regiune, 1.427 au fost înregistrate în Venezuela, se arată într-un raport publicat sâmbătă de PAHO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel