Virgil Popescu, linșat: Nu punem nicio taxă! Cei de la USR și AUR au trunchiat adevărul pentru a stârni, din nou, furia mai multor români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Virgil Popescu
Sursă foto: Facebook Virgil Popescu
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a publicat injuriile și amenințările pe care le-a primit pe Facebook.

„NU PUNEM NICIO TAXĂ! Regret că în goana asiduă după faimă și potențiale voturi unii alimentează ura, propagând doar un singur punct de vedere și acela fiind eronat. Prin așa zisa TAXĂ, care de fapt NU EXISTĂ, cei de la USR și AUR au trunchiat adevărul pentru a stârni, din nou, furia mai multor români, care, pe bună dreptate, nu au nici datoria, nici timpul necesar, să facă analiză pe text de tehnică legislativă.

Libertatea de exprimare este uneori greșit înțeleasă, drept urmare, din păcate, mulți dintre cei care au luat pe nemestecate informația îmi doresc moartea și mă ”gratulează” cu cele mai vulgare invective. Oare așa arată România noastră? Asta numim ”patriotism”? Nu e nevoie să fiu simpatic pentru toată lumea, dar mi-aș dori să trăim într-o țară în care să nu primesc constant amenințări cu moartea.

Sunt un om al dialogului, al soluțiilor și niciodată nu voi putea accepta orice abatere de la regulile de bun simț, de la încălcarea drepturilor fundamentale ale ființei umane. De aceea fac un apel către toți românii: să sancționeze aceste comportamente deviante, prin puterea pe care o dețin: aceea de a decide prin vot cine îi reprezintă!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

 

 

Oamenii nu vor plăti nicio taxă pe soare, aşa cum se vorbeşte în spaţiul public, iar ordonanţa de urgenţă la care se face referire este de fapt transpunerea unei directive care menţionează posibilitatea introducerii unei astfel de taxe, din 2026, în anumite condiţii, a afirmat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă.

 

„Am implementat o directivă privind energia regenerabilă, prin care prosumatorii pot să-şi monteze în mai multe locaţii panouri şi pot beneficia de aceeaşi compensare şi de schimb între locaţii, ceea ce nu era prins până acum, doar dacă au aceeaşi reţea de distribuţie. Este un lucru pe care prosumatorii l-au cerut de mult timp. Neimplementarea directivei ar fi însemnat sancţiuni, eram deja în procedură de sesizare la Curtea de Justiţie", a spus Popescu.

 

Potrivit acestuia, faptul că în spaţiul public se vorbeşte despre introducerea unei taxe pe soare este un fake news.

„Nu se introduce nicio taxă, prosumatorii nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată şi produsă", a subliniat ministrul.

El a explicat că este vorba de implementarea unei directive care menţionează această posibilitate, dar că Ministerul Energiei nu va susţine niciodată introducerea unei astfel de taxe.

"În anumite condiţii, există posibilitatea ca atunci când numărul consumatorilor este foarte mare şi ajunge la 8% din capacitatea SEN (sistemului energetic naţional - n.r.) în baza unor studii pe care le va face la acea dată autoritatea de reglementare, lucru foarte puţin probabil, din 2026, atunci Guvernul poate introduce o taxă. Este foarte clar: poate introduce, deci nu o taxă de mâine, poimâine, de anul viitor, peste doi ani sau peste trei ani. Ministerul Energiei nu va susţine niciodată înfiinţarea unei astfel taxe", a arătat Popescu.

Implementarea unei directive care menţionează o posibilitate este una şi introducerea unei taxe este alta, a mai spus oficialul.

„Nu va exista nicio taxă pentru prosumatori, acest lucru este cert. Guvernul Ciucă sprijină prosumatorii. Ordonanţa a fost în dezbatere publică. Nimeni nu-şi doreşte această taxă şi nimeni nu va plăti o astfel de taxă", a completat ministrul de resort.

Popescu a amintit că, la finalul anului trecut, Guvernul a introdus conceptul de compensare cantitativă şi din acel moment numărul prosumatorilor a crescut de la câteva sute la câteva zeci de mii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel