Data actualizării:
Data publicării:

Virgil Popescu, lider sindicat, după suspendarea grevei: Liderii nu au trădat. Ne supunem majorității. Asta este, nu avem ce face

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Inquam, Octav Ganea
foto: Inquam, Octav Ganea
Virgil Popescu, liderul sindicaliștilor Spiru Haret din Timișoara, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a vorbit despre situația grevei profesorilor în contextul suspendării acesteia. 

„Greva a fost suspendată în ciuda hotărârii noastre care am cerut ca mult mai multe puncte să fie discutate. Ne supunem majorității. Asta este, nu avem ce face.

E vorba de majoritate, e un principiu democratic care funcționează oriunde în lume, și evident, și la noi. Copiii se liniștesc acum, știu că pot să-și dea examenele cum ar trebui.

Chestiunea mă cam deranjează, dar asta este situația.”, a spus Virgil Popescu. 

Procentul profesorilor din județul Timiș care a votat pentru suspendarea grevei

„La noi cam jumătate, au votat pentru, jumătate împotriva. E o situație mai dificilă. Noi în Timiș suntem așa cum suntem.”, a spus Virgil Popescu. 

Acesta a fost întrebat care este procedura în cazul în care greva se va relua.

„Din câte știu eu, la suspendare nu mai trebuie reluați pașii, dar rămâne de văzut ce vom face în continuare, dacă se vor respecta acele hotărâri adoptate astăzi prin Hotărâre de Guvern. Mai sunt și alte chestiuni care nu au fost cuprinse și asta chiar ne deranjează.

Ultimele discuții cu liderii de sindicat au fost foarte, foarte aspre, foarte dure, foarte directe. S-a spus lucrurilor pe nume, au fost discuții foarte puternice și unii cu păreri pro, alții contra. Asta este situația.”, a spus Virgil Popescu. 

Ce spun profesorii

„Eu nu pot vorbi în numele colegilor din alte județe, pot vorbi în numele colegilor din județul Timiș. Este un mare sentiment de nemulțumire, dar asta este.

Știu că există păreri, discuții. Liderii nu au trădat. Aici e marea problemă. O adevărată trădare a făcut Guvernul care ne-a ținut atâtea zile în grevă, care ne-a dus cu zăhărelul, ne-a dus cu povești, și s-a ajuns la această concluzie. Liderii de sindicat nu au trădat, pot să-i asigur, însă nici ei nu au mai avut ce face. Asta este situația, sunt frustrări acumulate în 30 de ani. Toată lumea dorește altceva. Greva s-a declanșat pentru cele 7 puncte care au fost cuprinse în faza inițială, după aceea știți că s-au lărgit foarte mult solicitările.”, a spus Virgil Popescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel