România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 17 feb, 11:00
Virgil Popescu, despre efectele OUG 114. România, importator net de energie electrică
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține că România a devenit importator net de energie electrică din cauza OUG 114.

OUG 114/2018 a bulversat complet economia şi sectorul energetic, România devenind mportator net de energie electrică în 2019, a declarat luni, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, scrie Mediafax. 

„OUG 114/2018 a bulversat complet economia şi energia, de acolo a plecat acest lucru. O cantitate foarte mare de energie a fost scoasă de pe piaţa liberă şi a fost dusă pe piaţa reglementată, la un preţ mult mai mare. Hidroelectrica vinde pe piaţa concurenţială sub preţul reglementat. Scoţând această cantitate de energie electrică, în paralel cu majorarea preţurilor certificatelor de CO2, toate preţurile celorlalţi jucători au crescut, ceea ce a dus la competitivate în piaţă. Avem o procedură de tranziţie până la sfârşitul anului", a spus ministrul demis al Economiei.

Virgil Popescu, optimist privind balanța energetică a României 

 

Potrivit acestuia, pe balanţa energetică a României, au fost zile de import şi zile de export.

„Nu cred că anul acesta va fi o îmbunătăţire simţitoare. Mi-aş dori ca România să fie pe balanţă pozitivă la sfârştiul anului, cred că putem", a afirmat Virgil Popescu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro