FOTO VIRAL: Sportivul Andrei Roșu și-a făcut câinele vegan
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Shannon Smith de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Shannon Smith de la Pixabay
Sportivul Andrei Roșu a stârnit discuții aprinse pe Internet după ce a postat câteva imagini cu meniul câinelui său, pe care l-a făcut vegan.

Andrei Roşu, sportivul care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente, a postat pe Facebook meniul câinelui său pe care îl numește „veganul patruped”. Postarea a dus la mai multe discuții aprinse între internauți. 

„Ce mănâncă veganul patruped (în vârstă de patru ani) al familiei noastre? În afară de bobiţele din plante fortificate cu tot ce trebuie (şi care se găsesc în comerţ - sunt vreo 10-15 branduri), ne place să îi şi gătim, din când în când. Iată "fiertura" de azi, făcută de Oana ("mama" lui Hoka): cous-cous, quinoa, linte, morcov, cartof dulce, dovleac, ţelină şi un mix de uleiuri (cocos, in, măsline, floarea soarelui). Yummmyyyy!!... şi suficiente calorii, proteine, minerale, vitamine şi grăsimi pentru un alergător de 34 de kilograme, cu o medie zilnica alergată de 15 kilometri”, a scris Andrei Roșu.

Totuși, mai multe persoane i-au spus în comentarii că faptul că și-a forțat patrupedul să fie vegan nu este sănătos pentru el. 

Deci să transformi câinele din omnivor în ierbivor este ceva de domeniul bolii psihice. Doar pentru faptul că tu ai ales pentru el, pentru că tu ești stăpânul, nu trebuie să îți închipui că aceluiași câine, când îi va fi oferită alegerea între carne și legume, el va alege ce aberezi tu” și „Unde sunt proteinele în lista de alimente de mai sus? Cum îi asiguri tu câinelui un aport de proteine de 20-25 % zilnic? Îi dai numai carbo, un macronutrient neesenţial, dar câinele este omnivor, din nevoie, un câine are un tract digestiv scurt. Nu este vaca, care are un tract digestiv lung, şi stomacul este construit să digere plantele”, sunt doar două dintre comentarii. 

În cele din urmă, Andrei Roșu a menționat că va reveni măcar o dată pe an cu „status-ul lui Hoka, pentru a vă asigura că este bine, sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel