VIRAL: Cum au reacționat americanii când românii au pornit bătrânele Aro cu făclia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
aro
aro
În urmă cu ceva timp, când încă mai existau în înzestrarea Armatei României bătrânele Aro românești, militarii noștri au pornit mașina cu o făclie. Acest lucru s-a întâmplat în Afganistan chiar sub ochii americanilor, care au avut o reacție virală.  

Azi militarii noștri sunt înzestrați cu tehnică militară modernă și compatibilă cu standardele NATO, amintește DefenseRomania. România a semnat contracte pentru înzestrarea Armatei de peste 7 miliarde de euro. Programul Patriot, a cărui valoare este de circa 3.9 miliarde de dolari, fără TVA, este cel mai scump program de înzestrare din istoria Armatei noastre.

Bătrânele Aro au fost înlocuite cu blindate Humvee care la rândul lor vor intra într-un proces de înlocuire.

Spre exemplu România a semnat deja contractul cu americanii de la Oshkosh pentru înzestrarea Forțele pentru Operații Speciale cu JLTV. În România vor ajunge aproximativ 130 de blindate Oshkosh JLTV, valoarea contractului fiind de aproximativ 227 milioane lei.

Separat de acest contract există demarate procedurile și pentru programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armată, iar programe precum camioanele Iveco, transportoarele blindate moderne Piranha V și multe altele reliefează și ele saltul pe care l-a făcut Armata în ultimii ani.

Bătrânele Aro, pornite cu făclia sub ochii americanilor

Acest salt al forțelor noastre armate a fost semnalat și de jurnalistul Adelin Petrișor. 

El a reliefat modul în care arată armata noastră azi față de cum arăta cu aproximativ 15 ani în urmă printr-o poveste pe care a trăit-o în Afganistan.

Jurnalistul a povestit o întâmplare petrecută în urmă cu aproximativ 10 ani în Afganistan, când Armata noastră încă pornea bătrânele Aro cu făclia. Se întâmpla sub ochii partenerilor.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA ȘI VEZI CARE A FOST REACȚIA VIRALĂ A AMERICANILOR CÂND I-AU VĂZUT PE MILITARII ROMÂNI PORNIND BĂTRÂNELE MAȘINI ARO CU FĂCLIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel