Viorica Dăncilă, președinte la Partidul NOI. Chirieac: De ce apar alte partide pe scena politică
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Viorica Dăncilă
Sursă foto: Facebook Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă va deveni președintele Partidului Naţiune Oameni Împreună.

Congresul Partidului Naţiune Oameni Împreună (NOI) se întruneşte marţi pentru alegerea conducerii, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă candidând pentru funcţia de preşedinte.

Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce pentru funcţia de preşedinte executiv candidează Francesco Şerban, la bază contabil, iar pentru cea de secretar general - Cornelia Bălos, instructor de pilates.

Noua formaţiune politică îşi alege marţi şi cei cinci vicepreşedinţi, se precizează în comunicat, conform Agerpres (citește mai mult AICI).

Bogdan Chirieac: Doamnei Dăncilă nu-i poți reproșa ceva anume

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Realitatea Plus, reintrarea Vioricăi Dăncilă în lumea politică, după ce aceasta a fost consultant pe strategie al guvernatorului BNR:

„În ciuda propagandei anti-Dăncilă, eu am o impresie bună despre doamna fost prim-ministru. Era o doamnă extrem de muncitoare, o doamnă căreia, în niciun caz, nu-i poți reproșa ceva anume, așa cum e cazul în situația altor premieri pe care i-a avut această țară. Deci, nu acte de corupție, nu ticăloșii, nu astfel de lucruri. S-a întâmplat cum s-a întâmplat, au dat-o jos cei care făceau parte din partidul domniei sale pentru a face loc lui Ludovic Orban, atunci, în 2019. A făcut o eroare fundamentală candidând la președinția României, dar acolo a împins-o și a fost de acord tot partidul.

Astfel de partide (n.r. Partidul NOI) apar fiindcă unitatea de cuget și simțiri între PNL și PSD a lăsat loc de partide și pe stânga și pe dreapta, fiindcă nu ai nicio opoziție palpabilă, astăzi, la puterea din România, niciuna. USR-ul nu-și găsește cadența, domnul Drulă nu vorbește în presă și așteaptă ... nu știu ce așteaptă, AUR e într-o scădere de viteză în mod evident, nu au găsit alte predicate importante, așa cum a fost cu restricțiile anti-Covid-19 și unde au prins foarte bine. Deci, e loc de partide noi, fără doar și poate.“, e de părere Bogdan Chirieac.

„Vor mai apărea partide. Nu există o opoziție care să combată ce se întâmplă“

„Doamna Dăncilă sigur că vrea să ia voturi de pe partea stângă, dar să vedem, că e greu, e complicat, un partid se face foarte greu. Îți trebuie personalități, îți trebuie fonduri, îți trebuie să te adresezi unui public, trebuie să fii carismatic. Foarte multe lucruri trebuie să se întâmple, să știți. Opinia mea este că se vor mai lansa și alte partide de stânga și chiar Victor Ponta își va resuscita PRO România, care e tot pe stânga. Dar și pe dreapta vor fi partide, pentru că e loc în momentul ăsta, iar asta are legătură cu inflația de 10,2%. Nu există, în România, opoziție, în acest moment, care să combată, să iasă în stradă, să vorbească etc. Mai suntem noi, cei din presă, care discutăm, dar partide politice care să combată lucrul acesta, organizații sindicale și patronate, că și ele sunt deranjate, nu există.

Nemulțumirea se va acumula și nu are cine să o speculeze. Unitatea de cuget și simțire PNL - PSD, care nu e făcută neapărat în Parlament, dar ea este foarte solidă în momentul acesta, nu va permite o supapă de ieșire a nemulțumirii. Cu pensiile, cu salariile, cu inflația și prețurile ridicate la alimentele de bază, e posibil să apară partide politice doar dacă, la un anumit moment, nu se va rupe această alianță, iar partidul care va rămâne în opoziție să aibă o șansă mare pentru alegerile din 2024“, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel