Viorica Dăncilă, discuții purtate cu ambasadorul Belgiei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă l-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Regatului Belgiei în România, Thomas Baekelandt, într-o vizită de curtoazie, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Viorica Dăncilă și Thomas Baekelandt au discutat despre relaţia bilaterală dintre România şi Belgia. 'Cu acest prilej, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea cooperării, cu accent pe aprofundarea dialogului politic şi dezvoltarea componentei economice şi sectoriale a relaţiei bilaterale', se spune în comunicat.

Alte subiecte

Un alt subiect de pe agenda discuţiilor a fost participarea României ca ţară invitată de onoare la Festivalul Internaţional de Artă Europalia 2019. Premierul a dat asigurări că ţara noastră este 'angajată într-un proces susţinut de pregătire a participării la acest proiect', se precizează în comunicat. De asemenea, prim-ministrul 'şi-a exprimat satisfacţia pentru schimburile economice dinamice, care au însumat peste 3 miliarde de euro în 2017'.

[citeste si]

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind temele de actualitate de pe agenda europeană, fiind reconfirmată voinţa comună de a aprofunda cooperarea, inclusiv în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în 2019, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel