Data actualizării:
Data publicării:

Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al AMR, se opune "legii Iohannis". "Jocul de culise care ne dezonorează"!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Costin Dinca
Inquam Photos / Costin Dinca
Președintele de onoare al Asociației de Magistrați din România, Viorica Costiniu, se opune proiectului de lege care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat.  

Președintele de onoare al Asociației de Magistrați din România, Viorica Costiniu, se opune proiectului de lege care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat, propus de PNL, și se declară "stupefiată". Într-o scrisoare pe care a trimis-o președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, Viorica Costiniu spune că acest proiect de lege al PNL este "un gest politic amoral" deoarece se inventează o lege „intuitu persoane”.

"Ca jurist, ca om care am împărțit dreptatea  timp de 35  de ani, ca om care am crezut în statul de drept, în principiile fundamentale care stau la baza Constituției noastre democratice, sunt stupefiată de faptul că PNL își sacrifică existența sa istorică, printr-un gest politic amoral, sfidător, degradant, câtă vreme se folosesc frâiele puterii pentru a satisface interesul unei persoane pentru funcții și privilegii.

Oare poporul acesta chiar merită să-l calce în picioare un partid care merge pe principiul – răsplată pentru că i s-a permis să aibă el Premierul în fruntea guvernului, după ultimele alegeri parlamentare?!

Acum a venit sorocul că, răscolind orice normă legală și morală, să cereți electoratului să voteze din capul listei electorale un independent care încă se află în scaunul celei mai înalte demnități, doar ca să nu piardă ultima repriză a unui meci vândut?!

Viorica Costiniu: Se inventează o lege „intuitu persoane” în jocul de culise care ne dezonorează!

În țara aceasta sunt oameni nevoiași, dar nu proști! În țara această sunt oameni cu carte care chiar cred că cei aleși în actualul parlament sunt acolo pentru a vota legi pentru  propășirea tării, nu doar a unei persoane care a renunțat la cariera didactică, care a renunțat la calitatea de primar, a fost votat pentru două mandate în fruntea țării și tot nu este suficient pentru o carieră covârșitoare ce se dorește a fi complinită și cu o funcție de senator ce-ar urma, probabil, să fie definitivată în scaunul prezidențial al Senatului, pe care dumneavoastră îl conduceți acum.

Ați slujit țara la ordin milităresc, v-ați cinstit poporul, l-ați respectat și faceți promisiuni electorale din poziția candidaturii, care în circumstanța dată pare a fi o rocadă între 2 demnitari actuali pentru  viitor. Iar nouă ni se cere să asistăm disciplinat la această deșănțată marotă politică și la alegeri să devenim părtași la acest troc de funcții care și dacă ar fi în vreun beneficiu al neamului, ar trebui să primească un final de neprimire.

Nu ne rușinați în fața lumii îngenunchind un popor doar pentru că un partid din voință politică, dată de popor și nu de la sine primită, în pofida scopului pentru care a fost votat, se supune cuiva căruia i se năzare și când nu are dreptul de la lege, să intre într-o procedură pentru ocuparea unei alte funcții dorite, și se inventează o lege „intuitu persoane” în jocul de culise care ne dezonorează!

"Nu mai este o chestiune de principiu"

O ȚARĂ, se pare, NU face cât un om care e necesar doar să-și dorească ceva, ca mecanismul să se pună în mișcare și pentru rațiuni care nu țin de popor și beneficiul său, să scoată la matriță o lege doar pentru  un singur om, indiferent de este, a fost, mare sau mic pentru concetățenii lui.

Nu mai este o chestiune de principiu pentru că nu se bazează pe principii, ci pe un fapt pe care unii îl impun nouă celor care vă imputăm lipsa respectului PNL, lipsa, respectului demnitarului în favoarea căruia s-a elaborat un proiect de lege, lipsa de considerație pentru poporul în fruntea căruia vă aflați vremelnic și unde vreți să fiți, în varii poziții, ETERNI!

Croitorul gândește de 3 ori și taie odată materialul clientului! Gândiți mai mult înainte de a tăia, iar de la rădăcină credința acestui popor creștin, în lege și morală!", transmite președintele de onoare al Asociației de Magistrați din România, Viorica Costiniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel