„Violins of Hope”. O expoziție-eveniment la Muzeul Național de Artă al României
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
În 26 aprilie, în Foaierul Sălii Tronului din cadrul Muzeului Național de Artă al României (MNAR) , vor fi expuse opt Viori istorice cu o valoare inestimabilă, care fac parte din colecția privată a reputatului Amnon Weinstein , unul dintre cei mai respectați  creatori de viori din lume. 

Weinstein a restaurat și colecționat viori cu povești emoționante care au aparținut unor muzicieni evrei, supraviețuitori ai Holocaustului, așa cum este cazul și celor opt instrumente expuse la București. În cadrul expoziției, viorile sunt însoțite de poveștile foștilor proprietari, transmițând astfel un mesaj puternic despre tragismul experiențelor umane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Toate viorile sunt complet funcționale și au fost folosite în concerte susținute la Ierusalim, Paris, Madrid, Londra, New York, Roma sau Oslo. 

Proiectul Violins of Hope a început în 1996 și este dedicat celor peste 400 de rude ale lui Weinstein care au murit în Europa de Est în perioada Holocaustului.

Expoziția Violins of Hope este organizată de Muzeul Național de Artă al României (MNAR) alături de Societatea Muzicală și susținută în exclusivitate de Jaguar Land Rover. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel