Violeta Alexandru, INTERVENŢIE în miezul nopţii pentru muncitorii din Sri Lanka abandonaţi pe aeroportul Otopeni
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit în cazul a 36 de muncitori din Sri Lanka aduşi pe aeroportul Otopeni de la Botoşani, deşi nu există nicio cursă comercială care să îi ducă acasă. 

"În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ocupa mâine la prima oră, oamenii se odihnesc peste noapte fiind cazați într-o locație primitoare, se gândesc la ceea ce vor să facă și mâine dimineață discut cu fiecare dintre ei.

Traversăm o perioadă grea, cu multă tensiune și adaptări la situații neprevăzute. Cu atât mai mult trebuie să avem grijă de toți cei care au nevoie de ajutor.", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook. 

Cetățenii din Sri Lanka au fost aduși cu două autocare de la Botoșani, un transport organizat, se pare, de Prefectura Botoșani.

Ei erau angajați la o firmă de confecții din comuna Mihai Eminescu din Botoșani, dar la un moment dat, unul dintre ei a făcut COVID-19 și au intrat toți în carantină instituționalizată timp de trei săptămâni, după care li s-a spus că se pot întoarce acasă. Oamenii au fost concediați, scrie DIGI24.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel