Data actualizării:
Data publicării:

Violență în familie. AUR, răspuns la întrebarea „Îl dați afară din partid și pe Andrușeac, care ieri îl apăra pe Focșa?”

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
AUR a decis excluderea din partid a deputatului Dumitru Focșa după celebrul caz de violență în care a fost actor principal.

Am întrebat conducerea AUR dacă îl va da afară din partid și pe Antonio Andrușceac, parlamentar AUR, care, ieri, îl apăra pe Dumitru Focșa spunând: „Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevar, o altercație, în care unul împingea de ușă, celălalt ținea ușa și, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”.

Conducerea AUR ne-a transmis că „în cazul în care vom lua decizii de interes public, le vom face publice prin intermediul Departamentului de comunicare”.

Așadar, momentan nu s-a luat în discuție excluderea lui Antonio Andrușceac, „apărătorul” lui Dumitru Focșa.

VEZI ȘI: Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Focșa din partid - comunicat oficial

Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal  casnic.  Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă. 

„Gestul comis de deputatul Dumitru Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar. 

Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid. 

AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI: Deputatul Antonio Andrușceac a sărit în apărarea colegului de la AUR, Dumitru Focșa, în urma acuzațiilor de violență domestică - https://www.dcnews.ro/concluziile-anchetei-aur-in-privinta-deputatului-care-si-ar-fi-batut-sotia-nu-a-fost-lovita-a-fugit-covorul-si-s-a-lovit-de-usa-sotia-membrului-unui-partid-aflat-la-putere-ar-fi-influentat-o_900801.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel