Chirieac, apel la încetarea războiului româno-român: Să nu privim cu mânie penală
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Discuțiile generate de revocarea procurorului general Augustin Lazăr au atins multe puncte nevralgice ale justiției din România, de la dosarele penale întocmite abuziv, la șantajul politic.

În emisiunea România 9, de la TVR, de miercuri, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut unele precizări:

”Am aflat și eu cu surprindere cât se ține deschis un dosar în Germania: o lună. E șocant, nu? Se poate extinde  la 2 luni, cu aprobarea procurorul ierarhic superior, și, în anumite cazuri, până la 1 an. La noi s-a spus 1 an se poate ține un dosar, după care se închide, ca să nu ții dosarele pentru șantaj politic. Vi se pare normal să ținem 60% dintre magistrați cu dosare penale?” a subliniat analistul.

Ionuț Cristache a remarcat că dacă s-ar lua după opoziție, atunci nimeni nu a greșit cu nimic. ”Coldea, dat afară din SRI, dar nu e vinovat de nimic. Lazăr, dat afară de la Parchetul General, dar nu e vinovat de nimic. Kovesi e dată afară de la DNA, dar nu este vinovată de nimic. Unde-s vinovații?” a întrebat moderatorul.

”O să vă dezamăgesc... Nu sunt de acord cu mine însumi când spun asta: opinia mea este că bine ar fi să închidem războiul româno-român. Îl lăsăm așa. Dacă îl continuăm, statul nu are capacitatea de a-i face față, fiindcă nu sunt numai cei trei. Sub ei au fost sute, mii de oameni. Să nu privim cu mânie penală. De asta v-am spus că nu sunt de acord cu mine, dar cred că este cea mai bună soluție ca să avansăm”, a mai explicat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel