Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție. Sursa - Pexels
Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție. Sursa - Pexels
Vinetele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai iubite și versatile legume.

Pot fi folosite în multe rețete: atât la felurile întâi, cât și la felurile secunde sau garnituri. Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este cea de vinete prăjite la friteuza cu aer cald. Acest lucru le va face mai ușoare, iar o porție va avea doar 43 de calorii.  

Ingrediente:

2 vinete, 
sare după gust,
ulei de măsline extravirgin,
pătrunjel.

Pregătirea

Vinetele se spală bine, se usucă și se taie cubulețe sau felii cu o grosime de aproximativ 1 cm. Cubulețele sau feliile se vinete se pun într-un castron mic, se pune sare, ulei și pătrunjel. 

Odată realizată această procedură, pune  feliile de vinete în friteuza cu aer cald, la 200 grade, timp de aproximativ douăzeci de minute. Când sunt, mută vinetele pe o farfurie și asezonează-le din nou cu ulei, sare și pătrunjel.

Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii

În funcție de gustul personal, de exemplu, poți adăuga un  cățel de usturoi, câteva fire de mentă, oțet normal sau balsamic sau condimentele care îți plac cel mai mult. Un condiment utilizat, pe scară largă, cu vinete este oregano. Dacă vrei să le păstrezi, le poți pune într-un recipient ermetic în frigider pentru cel puțin 3 zile. 

Vinetele se pot servi pe bruschete pe pâine prăjită sau după bunul plac. Le poți servi ca aperitiv în timpul unui prânz sau ca o gustare în timpul zilei. Poftă bună! 

Vezi si:

Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete

Vinetele sunt printre cele mai populare legume din bucătărie. Se gătesc în toate felurile posibile, dar pot fi consumate și crude.

Cu toate acestea, uneori vinetele au un gust amar, care poate afecta întreaga mâncare. Dar există patru trucuri, care te ajută să elimini această problemă.

Trucul 1. De obicei, toată amărăciunea se află în coaja vinetelor și, prin urmare, legumele pot fi pur și simplu curățate, iar problema va fi rezolvată. Dar, odată cu îndepărtarea cojii, se vor pierde oligoelemente utile și vitaminele de care are nevoie organismul.

Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice

Trucul 2. Tăie vinetele felii și pune-le în apă cu are pentru 30 de minute (1 lingură cu sare la 1 litru de apă). În același timp, va trebui să pui ceva greu peste vinete, ca să le preseze. După 30 de minute, spală vinetele sub jet de apă și gătește-le conform rețetei alese.

Trucul 3. Tăie vinetele în jumătate și stropește-le cu sare. Lăsă-le așa 20 de minute. După ce a trecut timpul, spală legumele sub jet de apă și le poți găti.  

Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii

Trucul 4. Dacă mâncarea este deja gata, dar are un gust amar din cauza vinetelor, poți rezolva această problemă cu condimente sau sos iute. 

Vezi și:

Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină

Delicioasă, sățioasă și, cel mai important, ieftină, salata de vinete este perfectă pentru prânz sau cină. Datorită modului special de preparare a vinetelor nu este nevoie de dressing.

Salată de vinete și brânză. Ingrediente:

o jumătate de ardei gras,

2 roșii mari,

o vânătă,

150 grame de de brânză,

susan,

2 căței de usturoi,

sare după gust.

Metoda de gătire

Tăiați vinetele spălate în bucăți mici. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc vinetele. După ce sunt prăjite, scoateți-le din tigaie.

În același ulei, în care s-au făcut vinetele, se toarnă semințele de susan și se prăjesc la foc mic, astfel încât uleiul să fie saturat cu gustul semințelor.

Pune orezul în tigaie și cina delicioasă e gata. O porție are doar 230 de calorii


Scoateți semințele de susan din tigaie și puneți din nou vinetele. Gătiți-le la foc mic câteva minute. 

Transferați apoi vinetele într-un bol de salată și adăugați roșiile, tăiate felii mari, ardeiul, tăiat în jumătăți inele, iar brânza în cubulețe mici. La final, puneți și usturoiul trecut printr-o presă. Salata se piperează și se amestecă. Decorați-o cu semințe de susan. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel