Data publicării:

Vinete cu roșii și mozzarella, coapte la cuptor. O rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Vinete cu roșii și mozzarella, coapte la cuptor. O rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Vinete cu roșii și mozzarella, coapte la cuptor. O rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă. Sursa foto: freepik.com

Romanii și grecii antici numeau vinetele „merele nebuniei”, crezând că dacă sunt consumate vei înnebuni. O astfel de prejudecată a împiedicat răspândirea legumelor în Europa . 

Vinetele au crescut sălbatic în Orientul Mijlociu, Asia de Sud și India. Pentru prima dată, vinetele au fost cultivate în urmă cu mai bine de 1.500 de ani, așa cum demonstrează textele antice sanscrite. Această legumă s-a răspândit datorită arabilor care au adus-o în Africa în secolul al IX-lea.

Celebrul botanist englez John Gerard, în cartea sa publicată în 1596, a povestit cum vinetele cresc frumos în solul nisipos al Egiptului, în timp ce în Anglia produc doar flori, iar fructele mor, ajungând la mărirea unui ou de gâscă.

Astăzi vinetele sunt iubite de multe persoane, iar bucătarii le folosesc pentru prepararea a zeci de bucate. Iată o rețetă delicioasă de vinete cu roșii și mozzarella, coapte la cuptor.

Ingrediente:

vinete - 1 kg,

roșii - 400 grame,

brânză mozzarella - 200 grame,

măsline fără sâmburi - 100 grame,

usturoi - 4 bucăți,

capere - 120 grame,

ulei de măsline - 30 ml,

busuioc uscat - 1,5 grame,

oregano uscat - 1 gram.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Se spală și se taie vinetele în jumătate pe lungime. Se îndepărtează cu grijă pulpa, care nu trebuie aruncată. Unge vinetele cu ulei de măsline.

Supă răcoroasă din castraveți și iaurt, perfectă pentru zilele caniculare

Pune vinetele pe o tava de copt cu coaja în jos și dă-le în cuptorul încins la 200 de grade pentru 20 de minute.

Să trecem la umplutură! Pulpa de vinete se toacă în bucăți mici. Măslinele se taie în cercuri. Toacă mărunt busuiocul.

Negresă din dovlecei cu cafea. Un desert fabulos fără gluten

Pune pulpa de vinete într-o tigaie, adaugă usturoiul trecut printr-o presă. Se prăjesc în ulei de măsline până devin aurii. Se adaugă roșiile, caperele, măslinele, busuiocul și oregano. Compoziția se gătește la foc mic aproximativ 15 minute.

Conopidă murată pentru iarnă. O rețetă foarte simplă și gustoasă

Mozzarella se taie în cercuri. Umple bărcile de vinete cu această compoziție delicioasă. Deasupra se pun bucățele de mozzarella.

Vinetele umplute se dau cuptor încă 7-10 minute pentru a se topi brânza. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel