Vinete cu cașcaval în sos de roșii cu migdale. Rețeta turcească din Istanbul
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: YouTube Alu's Kitchen
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: YouTube Alu's Kitchen
Vinetele cu cașcaval în sos de roșii cu migdale ar putea reprezenta o variantă ideală pentru o masă în familie. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

6 rondele de vinete (de aproape 1 cm grosime)
100 gr caşcaval de capră
2 fire pătrunjel
ulei
sare

Sos de roşii cu migdale

500 gr roşii coapte
1 ceapă mică (cca 30 gr)
30 gr migdale (fără coajă)
5 fire pătrunjel
2 linguri ulei
1 priză zahăr
sare, piper, chili (pul biber)

Cum se prepară

Migdalele le acoperiţi cu apă rece cu câteva ore înainte de a pregăti această reţetă (cu o seară înainte sau dimineaţă). Se începe cu prepararea sosului care poate fi pregătit din timp şi păstrat la frigider. În uleiul încins se căleşte ceapa tocată, doar până se înmoaie un pic (cca 2 minute), potrivit e-retete.ro. Se adaugă migdalele scurse şi se mai călesc împreună 2 minute. Se adăugă roşiile date pe răzătoare şi se aduce la fierbere. Se adaugă zahărul, sare, piper după gust şi puţin chili, dacă doriţi sosul picant. Se fierbe sosul la foc iute timp de 5-7 minute, amestecând des mai ales pe final că să nu se prindă. 

Se adăugă pătrunjelul tocat fin. Sosul se păstrează până e nevoie de el. Rondelele de vinete se presară cu sare pe ambele părţi şi se lasă la scurs pe şerveţele timp de 20-30 minute. Se ung apoi cu ulei pe ambele părţi şi se coc pe tigaia grill (încinsă 5 minute) timp de aprox 5 minute/parte (până prind urme de grătar).

Caşcavalul se dă pe razătoare. Se împarte sosul în două vase mici termorezistente. Se aşază în mijloc câte 3 felii de vinete la grătar, puse una peste alta şi presărate cu caşcaval între ele (deasupra puneţi mai mult caşcaval). Se dă la cuptor, la 200 C pentru 15 minute, până caşcavalul e topit.

Se serveşte călduţ, presărat cu pătrunjel proaspăt tocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel