Vine primăvara! Elena Mateescu (ANM) anunță temperaturi record la finalul săptămânii / Cum va fi vremea în București
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit la postul de televiziune Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, despre cum va fi vremea în următoarea perioadă:

„Va fi o vreme deosebit de caldă după mijlocul acestei săptămâni. Vom avea valori de temperaturi în creștere și dacă mâine vom consemna maxime de 13-14°C, vineri și sâmbătă vom ajunge la 17°C în regiunile extracarpatice. În Capitală vom consemna o maximă care să se apropie de 14-15°C.

Este o vreme mult mai caldă față de normalul perioadei în care ne aflăm și vorbim de abateri termice pozitive mai mari de 10°C față de normalul perioadei din calendar. În același timp, există și posibilitatea să înregistrăm precipitații, pe arii relativ extinse, la sfârșitul săptămânii în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, dar în cantități neînsemnate și cu caracter local“, a spus Elena Mateescu.

Cea mai caldă iarnă din istorie

Având în vedere temperaturile ridicate care au fost consemnate încă din primele zile ale anului 2023, directorul general al ANM a spus că este posibil ca această iarnă să fie în topul celor mai calde ierni din țara noastră:

„România a înregistrat cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice, cu abatere termică pozitivă de 5,3°C față de normalul termic al unei luni ianuarie în România, considerată statistic cea mai rece lună a anului. A depășit luna ianuarie a anului 2007, care a avut o abatere de 5,2°C.

Este posibil ca iarna 2022-2023, având în vedere și că decembrie 2022 a fost a treia lună decembrie cea mai călduroasă din România, la finalul sezonului de iarnă să înregistrăm un nou record al anotimpului alb, posibil în top 5 cele mai călduroase ierni din istorie“, a conchis Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel