Vine frigul de Sf. Andrei. Anunțul ANM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Meda Andrei, meteorolog ANM, a anunţat venirea frigului în România începând cu finalul lunii noiembrie.

"Prea mult nu se va schimba vremea nici pe parcursul acestei săptămâni. Vom avea temperaturi destul de scăzute, precipitaţii în mai toate regiunile, iar aceste precipitaţii vor apărea sub formă de ninsoare nu doar la munte, ci şi în zonele mai joase. Dacă până acum a nins la altitudini de peste 1700 m, în continuare, cu o probabilitate mai mare mâine seară şi pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, am putea avea lapoviţă şi ninsoare în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, dar pe suprafeţe mici ar putea să apară ninsoarea chiar şi în sudul ţării. Ar putea fi intervale de timp în care să fie precipitaţii solide. 

Prin urmare avem un sfârşit de toamnă şi început de iarnă cu toate fenomenele. Nu scăpăm nici de vânt. Acesta va fi mai intens la munte, la altitudini mari, unde se pot depăşi 80-100 km/h, dar vânt va fi şi în zonele mai joase. Marţi aşteptăm intensificări în Dobrogea, dar şi în zona de vest a Olteniei. 

Mâine vor fi temperaturi foarte scăzute, nu se vor depăşi 7 grade Celsius în nicio regiune", a declarat Meda Andrei la Antena 3. 

Prognoză meteo specială pentru Bucureşti 

Meteorologii anunță că, în ziua liberă de Sfântul Andrei, bucureștenii vor avea parte de frig, vânt și ploi.

Prognoza specială pentru București este valabilă începând de luni dimineață până marți, ora 20.00.

Așadar, potrivit specialiștilor, vremea se va răci. Temperatura maximă de luni va fi 12...13 grade, iar marți termometrele nu vor arăta mai mult de 5...6 grade. Minima termică din noaptea de luni spre marți va fi de 0...2 grade.

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi vremea pe 1 decembrie 

"Pe data de 1 decembrie, vremea va fi rece mai ales dimineaţa, însă la amiază, temperaturile mai cresc uşor faţă de ziua precedentă, astfel încât la nivelul ţării maximele se vor încadra între două şi 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse între minus patru şi patru grade Celsius. Cer mai mult noros în Maramureş şi Transilvania, în zonele deruloase din Crişana şi Banat unde vor mai fi precipitaţii salbe mixte. În restul teritoriului va fi un cer variabil şi probabilitatea pentru ploi va fi redusă. La munte, însă, la altitudini mari se aşteaptă ninsori şi rafale ale vântului destul de însemnate ce pot depăşi local şi 80 km/h", precizează ANM, conform Agerpres. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel