Vin vijeliile în România, cod galben, urmat de cel portocaliu - HARTĂ zone vizate
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Dacă vremea de afară ne sugera că vine primăvara, de duminică seara, România va fi dominată de vijelii. 

Vântul va avea viteze de urgan, de peste 130 de km la oră, în zona montană.

Meteorologii au emis, sâmbătă, două avertizări de tip cod galben, respectiv portocaliu pentru vânt puternic. Sunt anunțate și ploi, iar în zona montană va ninge și va fi viscol.

Prima atenționare meteo, de tip cod galben, intră în vigoare de duminică dimineață, de la ora 6:00 și e valabilă până duminică după-amiază, la ora 18:00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor atinge 80...90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali, va ninge viscolit.

Apoi, din seara zilei de 23 februarie, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării. O avertizare cod galben intră în vigoare de duminică, de la ora 18:00, și e valabilă până luni, 24 februarie, la ora 18:00.

La munte, vântul va bate cu putere, 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei, viteza vântului va atinge 65...80 km/h și pe arii restrânse 85-90 km/h.

După codul galben, urmează cel portocaliu

Avertizarea meteo cod portocaliu intră în vigoare duminică seara, de la ora 20:00, și este valabilă până luni, la ora 18:00. Este vizată zona montană, unde vor fi intensificări ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. Rafalele de vânt pot ajunge la viteze de 110-130 de km/h (cât a unui uragan de categoria I). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel