Vîlcu, observație-cheie după știrea cu fiul Dianei Șoșoacă. „Ce sens are ca polițistul să dețină asemenea informații?”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Șoșoacă
Șoșoacă
În presa din România a apărut în această zile informația potrivit căreia fiul de 20 de ani al senatoarei Diana Șoșoacă a rămas fără permis după ce a fost prins băut la volan și a fugit de poliție.

Totul s-ar fi petrecut pe DN1, unde tânărul nu a oprit la un filtru de poliție și a fugit. A fost prins la scurt timp și s-a ales cu o amendă usturătoare, dar și cu permisul de conducere suspendat.

Cel mai probabil, la fel ca în multe cazuri, informația a ajuns în presă pe surse. Se ridică însă întrebarea de unde au știut polițiștii că acesta e fiul Dianei Șoșoacă în contextul în care poartă numele de familie al tatălui. Amintim că actuala senatoare e la a treia căsnicie.

Mai mulți avocați au explicat că polițiștii fac verificări în baza de date. 

Astfel, jurnalistul Val Vîlcu a denunțat această practică birocratică și inutilă. „Poliția are numărul permisului de conducere și CNP-ul. Ce îl interesează pe sergentul X din intersecție că Marcel Vasile e fiul lui și al?”, s-a întrebat jurnalistul într-o intervenție la România TV, amintind de practicile din perioada comunistă. „Să nu cumva să fie fiul tovarășului sau nepotul tovarășei”, a completat Vîlcu care a adăugat că și la completarea documentelor din administrația publică se cere inutil, chiar și azi, să precizezi fiul sau fiica cui ești.

Acesta a amintit că încă de pe primele cărți de identitate de după Revoluție apărea acestă informație „fiul/fiica lui și al”. În 2010, la trei ani de la integrarea în Uniunea Europeană, informația a dispărut de pe buletine, dar procesul birocratic e încă folosit.

Iar poliția îl folosește și azi, chiar și după apariția CNP-urilor care sunt unice.

„Nu ar trebui să știe poliția astfel de informații. De ce mai identifici pe cineva după numele părinților când fiecare om are un CNP unic?”, s-a întrebat retoric Val Vîlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel