Vîlceanu: Strategia privind calitatea aerului, provocarea acestui an în PNRR
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a afirmat vineri că Strategia privind calitatea aerului va fi cea mai mare provocare a acestui an din punct de vedere al PNRR. 

De aceasta depind fondurile pentru Energie și Transpoturi.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a spus vineri seara că în prima jumătate a acestui an România o serie de jaloane pe care trebuie să le îndeplinească.

Acesta a precizat că o parte dintre jaloane au fost închise anul trecut.

„Practic ce-am avut de închis în decembrie, am închis. Trei jaloane nu puteam să le închidem pentru că nu erau finalizate discuțiile în interiorul comisiei, n-a depins de noi, încă așteptăm un feed-back de la Comisie. E vorba de trei jaloane care se referă la instrumente financiare, dar restul sunt închise, cu un asterisc la reforma pensiilor, unde este cumva este parțial închis, pentru că acolo nu avem încă semnat contractul cu Banca Mondială, contract de consultanță, înțeleg că acest contract va fi semnat în prima jumătate a lunii februarie”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

El a spus că România este una dintre puținele țări care a rezolvat și problema softului privind monitorizarea PNRR.

Ministrul a fost întrebat care va fi cea mai mare provocare a acestui an din perspectiva PNRR.

„Există o reformă care este foarte complicată şi importantă. Termenul pentru ea este trimestrul doi 2022, adică în mai puţin de 6 luni şi se referă la Strategia privind calitatea aerului. De această strategie depind fondurile pe Energie şi transporturi. Deci, nu închizi acest jalon, nu tragi bani nici pe energie, nici pe transporturi”, a răspuns Dan Vîlceanu, conform Mediafax.

VEZI ȘI: Vîlceanu îl contrazice pe Budăi: E fals că plafonul de 9,4% din PIB înseamnă sărăcie

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, îl contrazice pe ministrul Muncii, Marius Budăi, privind afirmația că "plafonul de 9,4% din PIB înseamnă sărăcirea populației".

"Este un lucru cu care eu nu sunt de acord și mi se pare că nu trebuie să avem discursul acesta public, mai ales când suntem la guvernare", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, vineri seară, la Digi24, referindu-se la afirmația că "procentul de 9,4% din PIB conduce la sărăcirea populației".

"Scuzați-mă, dar noi nu am avut niciodată 9,4% din PIB cheltuieli cu pensiile până acum. Am avut mai puțin. Asta înseamnă că toți politicienii care au fost la guvernare până acum au ținut voit România săracă și pensionarii săraci. Ceea ce eu nu cred!", a continuat Dan Vîlceanu. Vedeți aici mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel