Vîlceanu, Cîțu și Tanczos Barna, întâlnire surpriză la cumpărături: Nerecunoscuți de trecători, chiar și de prieteni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Guvernul la cumpărături
Guvernul la cumpărături
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, Florin Cîţu, liderul PNL, şi ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, s-au întâlnit la cumpărături. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că a fost o întâlnire surpriză la cumpărături. Acesta a postat o fotografie în care apare alături de Florin Cîțu și Dan Vîlceanu.

„Întâlniri surpriză la cumpărături făcute pe ultima sută de metri. Cei mai ocupați oameni ajung cu puțin timp înainte de închiderea magazinelor. Mascati conform regulilor, nerecunoscuți de trecători, chiar și de prieteni”, a scris Tanczos Barna, ministrul Mediului.

VEZI ȘI: Masca obligatorie în spațiile închise

Masca este obligatorie în toate spațiile închise. De asemenea, trebuie purtată și în spațiile deschise aglomerate.

"Vorbim aici de staţii de autobuz, locurile unde se formează cozi, pieţe, târguri şi aşa mai departe. Acestea vor fi locurile unde se va mai purta mască în spaţiile deschise, rămânând, bineînţeles, portul măştii în spaţiile închise mai departe obligatoriu. Şi, mai ales, vorbim şi de transportul în comun, unde rămâne portul măştii obligatoriu", a explicat Raed Arafat.

Accesul în malluri, magazine mari, inclusiv cele care nu sunt esenţiale, se permite nu numai persoanelor vaccinate şi trecute prin boală, dar şi persoanelor care sunt testate cu un test RT-PCR de 72 de ore sau un test antigen de 48 de ore", a declarat Raed Arafat.

La magazinele mai mici de 200 de metri pătraţi "nu este necesară prezentarea unor documente care atestă statusul de vaccinat, trecut prin boală sau testat", a adăugat el.

"Însă, aceste magazine care sunt până la 200 de metri pătraţi vor trebui să stabilească numărul maxim de persoane care pot să intre în magazin concomitent. De exemplu, aici, respectând o suprafaţă de 4 metri pătraţi, la 200 de metri pătraţi pot fi simultan în magazin 50 de persoane. Aceste magazine vor trebui să afişeze pe vitrină sau la intrarea în magazin numărul maxim de persoane permis să intre, bineînţeles, purtând mască şi respectând regulile de sănătate publică, de protecţie sanitară, dar nu vor trebui la aceste magazine să prezinte certificate sau alte documente", a detaliat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel