Data publicării:

Viktor Orban: Uniunea Europeană are nevoie de reforme radicale sau se va prăbuși

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Deși Ungaria ar dori să rămână parte dintr-o uniune a națiunilor suverane, deciziile proaste ale Uniunii Europene ar putea duce la căderea acesteia, a declarat sâmbătă premierul maghiar Viktor Orbán la congresul electoral al partidului său Fidesz.

Orbán, reales președinte al partidului din postura de unic candidat, a împlinit 20 de ani în funcție la cârma partidului, din mai 2003. În discursul său, el și-a exprimat intenția ca Ungaria să continue să reziste presiunii împotriva oricăror tendințe ideologice care sunt străini de națiune, conform RMX.

„La prima vedere, toată lumea poate vedea că Ungaria rezistă tuturor presiunilor. De asemenea, rezistă mirajelor de război, presiunii de gen, ideologiilor verzi cu simptome din ce în ce mai iacobine și intrigilor Soros care atacă de la Bruxelles și Washington în același timp”, a spus premierul ungar participanților.

El a adăugat că este convins că țara „trebuie să spună nu modelului de la Bruxelles al Europei”.

„Interesul nostru este să menținem Uniunea unită. Uniunea nu trebuie lăsată, ci schimbată, dar acest lucru este posibil doar dacă există schimbări radicale la Bruxelles. Altfel, va veni sfârșitul. Dacă va continua așa, Uniunea nu va exploda, pur și simplu se va prăbuși”, a avertizat Orbán.

El a subliniat că astăzi, nici statele membre, nici Comisia nu își fac datoria, iar Bruxelles-ul încalcă fără scrupule propriile reguli.

Între timp, modelul maghiar funcționează, iar politicile guvernului conservator al lui Orbán s-au dovedit a fi o alternativă viabilă.

„Puterea noastră, speranța noastră, stima de sine este alimentată de faptul că noi, ungurii, avem un plan al nostru. Avem un contra-model pe care l-am încercat și funcționează”, a spus el, adăugând că tot mai mulți oameni sunt invidioși pe acest lucru, chiar dacă nu îndrăznesc să spună asta.

„Francezii și germanii și-ar da jumătate din viață ca să poată fi din nou o țară fără migranți.”, a precizat Orban.

Liderul ungar a subliniat, de asemenea, succesul pe care l-a avut administrația sa în promovarea politicilor favorabile familiei, atragerea investițiilor străine și supravegherea unei transformări ecologice care este durabilă.

„Acesta este ceva cu care Occidentul nu se poate lăuda”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel