Viktor Orban: Ungaria împărtăşeşte poziţia UE în privinţa conflictului dintre Ucraina şi Rusia
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban a spus că Ungaria împărtăşeşte poziţia Uniunii Europene în privinţa conflictului în desfăşurare între Ucraina şi Rusia.

Premierul ungar Viktor Orban a discutat luni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi a spus că Ungaria împărtăşeşte poziţia Uniunii Europene în privinţa conflictului în desfăşurare între Ucraina şi Rusia, a declarat şeful biroului de presă al liderului de la Budapesta, potrivit MTI, citat de Agerpres.

Bertalan Havasi a mai precizat că discuţiile dintre lideri vor continua. Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război.

De asemenea, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi dimineaţă că trebuie să existe până în ultimul moment speranţa că se va găsi o soluţie diplomatică la criză.

Bruxellesul a intensificat pregătirile pentru a impune sancţiuni Rusiei

Bruxellesul a intensificat pregătirile pentru a impune sancţiuni Rusiei după evenimentele de luni, a scris pe Facebook şeful diplomaţiei ungare, precizând că au loc discuţii pentru stabilirea următorilor paşi.

'Ungaria nu s-a distanţat niciodată de UE în privinţa acestei chestiuni. În acelaşi timp, nu trebuie să renunţăm la speranţa găsirii unei soluţii diplomatice', a adăugat Szijjarto. 

VEZI ȘI: Țările care SUSȚIN Rusia pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk. Putin e prezentat ca un SALVATOR. "Sincerele noastre felicitări!"

Află în articol ce țări îl susțin pe Vladimir Putin pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk.

Deși Majoritatea țărilor din Occident și SUA au venit deja cu o reacție și au condamnat dur recunoașterea independenței Donețk și Lugansk ( Vezi AICI știrea), există și câteva țări care îl susțin pe Vladimir Putin pentru decizia sa.

Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat că susține decizia președintelui rus de a recunoaște independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a numit-o singura cale de ieșire din impasul politic „unde Ucraina și patronii săi au condus pe toată lumea”. El susține că acesta este un triumf al justiției, scrie Interfax.

”În discursul său, Vladimir Vladimirovici, ca întotdeauna, și-a argumentat poziția cu dovezi de nerefuzat, fapte istorice și o opinie fermă”, a spus Kadîrov. ”Nu există nicio îndoială că decizia sa este un pas echilibrat, strategic, care vă îndeamnă să faceți cel mai important lucru - să salvați vieți umane.” susține el. 

"Donețk și Lugansk, vă rugăm să acceptați sincerele noastre felicitări!"

El a menționat că sute de mii de ruși locuiesc în Donețk și Lugansk și a susținut că ”Rusia nu și-a abandonat niciodată pe ai săi”.

Decizia Moscovei, potrivit acestuia, va oferi popoarelor din Donbas posibilitatea de a-și ”apăra drepturile pe arena internațională, de a lupta pentru pace și ordine pe propriul lor pământ”.

"Donețk și Lugansk, vă rugăm să acceptați sincerele noastre felicitări! Am fost, suntem și vă vom fi alături în orice situație", a promis Kadîrov pe canalul său Telegram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel