Viktor Orban spune că George Soros este adversarul său personal: ”Nu crede în nimic din ceea ce noi reprezentăm”. Viziunea liderului ungar, strigată din Dallas
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 05 aug 2022, 14:27
WhatsApp
Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Viktor Orban a atins, în Dallas, mai multe puncte controversate în care este văzută Ungaria, prin viziunea promovată de liderii săi. 

”Noi, maghiarii, ştim cum putem să îi învingem pe câmpul de război pe duşmanii libertăţii” a spus Viktor Orban, joi, la Dallas, făcând un apel la unirea de forțe cu conservatorii maghiari. Discursul a fost rostit în deschiderea Conferinţei Uniunii Conservatorilor Americani (CPAC).

Viktor Orban a mai declarat că-n 2024 urmează alegeri importante și-n SUA, și-n UE, care ”vor trasa cele două fronturi ale bătăliei pentru civilizaţia occidentală”. El afirmă că dacă cineva are dubii că liberalii progresişti şi comuniştii sunt unii şi aceiaşi "nu au decât să ne întrebe pe noi, maghiarii, care am luptat deja şi cu unii şi cu ceilalţi”. 

”Cheia succesului: să luptăm pentru adevărul nostru”

Premierul Ungariei a accentuat, conform Rador: ”Valorile noastre, precum naţiunea, rădăcinile creştine şi familia pot avea succes pe câmpul de luptă al politicii". În viziunea sa declarată, cheia succesului este să luptăm 100%, ”să spunem adevărul, să luptăm pentru adevărul nostru, chiar dacă jumătate din lume ne atacă”.

”Cel mai important este să avem încredere în învăţăturile iudeo-creştine" - a subliniat Viktor Orbán, care a adăugat că progresiştii de azi vor încerca din nou să rupă civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine, iar dacă o vor reuşi, atunci se vor întâmpla cele mai rele lucruri, conform acestuia.

G Ad:

”Trebuie să dăm dovadă de suficient curaj pentru a vorbi despre cele mai sensibile probleme, precum migraţia, rolul femeii şi bărbatului şi confruntarea civilizaţiilor” a continuat premierul ungar. El a mai spus că un creştin nu poate fi rasist.

Despre acuzațiile de rasism ce au răsunat în toată lumea, în urma afirmațiilor făcute în România, Viktor Orban spune că Guvernul Ungariei a decretat toleranţă zero faţă de rasism şi antisemitism, iar "acuzele care ni se aduc nu sunt altceva decât ştiri false". 

I-a mulțumit lui Donald Trump. ”Trebuie să fim prieteni și aliați”

”Independenţa, libertatea şi suveranitatea sunt cele mai apreciate valori, dar şi maghiarii au luptat timp de 500 de ani pentru independenţă, libertate şi suveranitate, au luptat pentru creştinism în Evul Mediu şi în Epoca modernă, am luptat pentru creştin democraţie în secolul XX, luptă pe care o continuăm şi în ziua de azi" a insistat Viktor Orban.

”Ungaria este o naţiune veche, mândră, de dimensiunea lui David, care se confruntă singură cu Goliatul woke-ului global, de aceea dorim să câştigăm sprijinul conservatorilor americani” a mai spus premierul ungar.

El i-a mulțumit lui Donald Trump pentru sprijinul acordat înainte de alegerile parlamentare din Ungaria. ”Trebuie să recucerim instituţiile noastre de la Washington şi Bruxelles, trebuie să fim prieteni şi aliaţi” a afirmat Viktor Orbán, care a amintit că în acest an, în SUA, vor avea loc alegeri parţiale, în 2024, alegeri prezidenţiale, iar în acelaşi an, în Europa vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European.

Viktor Orban mai susține că vor urma doi ani dificili din cauză că nu sunt conservatorii la putere nici în Europa, nici în SUA. În opinia premierului Ungariei, familia este locul unde părinţii predau generaţiilor următoare valorile tradiţionale, iar ”dacă familia tradiţională va dispărea, atunci nimic nu va salva Occidentul”.

”Progresiștii întotdeauna vor banii noștri”

Viktor Orbán a luat apărarea politicii de reducere a impozitelor. Premierul Ungariei a afirmat că progresiştii "întotdeauna vor banii noştri, dar Guvernul Ungariei consideră că banii trebuie să stea în buzunarele oamenilor”: ”Recent am fost din nou atacaţi pentru că nu susţinem propunerea referitoare la introducere impozitul minim global. Toate ţările europene au cedat, Ungaria fiind ultima redută”.

Viktor Orbán a criticat și că actuala Administraţie americană a renunţat la acordul bilateral privind dubla impozitare: ”Aceasta a fost o răzbunare a stângii, deoarece Ministerul american al Finanţelor a uitat că între SUA şi Rusia există un acord similar”.

Referitor la războiul din Ucraina, Viktor Orbán a afirmat: ”Fără tratative între SUA şi Rusia niciodată nu va fi pace. Ucraina este vecina Ungariei şi suntem solidari în totalitate cu ucrainenii”. ”Numai lideri puternici pot reinstaura pacea, iar astfel de lideri sunt necesari atât în vecinătatea Ucrainei, cât şi în America” a adăugat premierul ungar. Viktor Orbán a mai declarat că ”trebuie jucat la victorie, trebuie să credem că suntem mai buni decât adversarii noştri din stânga liberală. Este un război al culturilor, în care trebuie să readucem la viaţă biserica, familia şi instituţiile comunităţilor”. În opinia premierului Ungariei, trebuie arătat cine sunt adversarii.

Viktor Orbán a precizat că un adversar personal este George Soros: "El nu crede în nimic din ceea ce noi reprezentăm. Soros are o întreagă armată în slujba sa: bani, ONG-uri, universităţi, institute de cercetare, jumătate din birocraţii de la Bruxelles şi îşi foloseşte această armată pentru a îşi impune voinţa asupra adversarilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro