Viktor Orban spune că „stânga europeană atacă din nou Ungaria pe un ton incalificabil“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viktor Orban spune că „stânga europeană atacă din nou Ungaria pe un ton incalificabil“  /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban spune că „stânga europeană atacă din nou Ungaria pe un ton incalificabil“ / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Stânga europeană, în frunte cu stânga germană, atacă din nou Ungaria pe un ton incalificabil, a scris, luni, prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, într-o declaraţie cu titlul Samizdat 9.

Ungaria este acum atacată “pentru că a refuzat să semneze o declaraţie comună, fără greutate politică şi seriozitate, legată de Hong Kong", a declarat premierul, în documentul remis agenţiei ungare de presă MTI de către Biroul de presă al Cancelariei Prim-Ministrului ungar.

"Aşa a fost, şi, chiar dacă va fi înaintată de 100 de ori, şi pentru cea de-a 100-a oară, tot acelaşi rezultat va fi", a subliniat politicianul.

Viktor Orbán a afirmat că, în opinia Ungariei, trebuie să se termine practica de la Bruxelles de a fabrica şi de a flutura declaraţii.

"Înţelegem un stat membru care doreşte să prezinte o hârtie cu sigla UE din motive interne, de politică internă. Dar şi asta are o limită. În ultimii ani, această politică externă comună, motivată de politica internă, a condus la ridiculizarea politicii externe a Uniunii Europene. Dacă cele opt declaraţii comune ale noastre au fost până acum măturate, acest lucru s-a întâmplat şi în cazul Chinei, şi cea de-a noua va produce zâmbete. Arătăm ca nişte tigri jalnici de hârtie şi, în urma declaraţiilor noastre fără consecinţe, lumea râde de noi", a scris Orbán.

Orban vrea ca liderii statelor să ghideze politica externă a UE

Prim-ministrul ungar a subliniat că a sosit timpul ca adevăratele probleme strategice, adică adevăraţii lideri ai Europei, adevăraţii formatori ai politicii externe, adică şefii de stat şi de guvern, să ia în mână marile probleme strategice, aşa cum s-a întâmplat ultima dată la Consiliul Europei, în cazul Rusiei, în locul birocraţilor, creatori de declaraţii, care fac politica externă.

"În ceea ce priveşte politica europeană cu China, considerăm că trebuie să prevenim apariţia din nou a politicii şi culturii războiului rece în politica mondială", a scris premierul ungar.

Premierul Ungariei nu-și dorește un nou Război Rece

Acesta a mai adăugat că relansarea războiului rece este, de asemenea, împotriva intereselor Europei, Europei Centrale şi ale Ungariei.

"Avem nevoie de dezvoltare, dezvoltare ecologică şi digitală. Avem nevoie de legături de cooperare, de investiţii, de comerţ şi de legături ştiinţifice, culturale, nu de boicoturi, de sancţiuni şi de lecţii de moralitate", a scris premierul ungar.

Orbán a subliniat că Ungaria, la fel ca până în prezent, va face tot posibilul pentru a dezvolta cooperarea internaţională.

"Ne vom exercita drepturile garantate de Tratatele Uniunii Europene, vom acţiona în conformitate cu principiul cooperării loiale şi vom lucra pentru a restabili greutatea şi autoritatea politicii externe a Europei. Susţinem iniţiativele de clădire ale suveranităţii şi autonomiei strategice a Europei. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să frânăm politica externă de autodistrugere a stângii europene", şi-a încheiat declaraţia premierul Viktor Orbán, notează Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel