Data actualizării:
Data publicării:

Viktor Orban se laudă cu un cadou primit de la Donald Trump. "Ia uite ce a venit azi prin poştă!" - Foto în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Viktor Orban se laudă cu un cadou primit de la Donald Trump. "Ia uite ce a venit azi prin poştă!" / Foto: Agerpres
Viktor Orban se laudă cu un cadou primit de la Donald Trump. "Ia uite ce a venit azi prin poştă!" / Foto: Agerpres
Viktor Orban se laudă cu un cadou primit de la Donald Trump. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a pus miercuri  fotografii purtând o şapcă despre care a spus că o are de la Donald Trump. Potrivit lui Orban, fostul președinte al SUA i-ar fi trimis acea șapcă prin poștă, după ce l-ar fi confundat, luni, la un miting electoral, când a spus că liderul de la Budapesta este preşedintele Turciei, relatează Politico, potrivit Ziarul de Iași.

"Ia uite ce a venit azi prin poştă! Mulţumesc pentru sprijinul tău, Donald Trump!", a scris miercuri Viktor Orbán pe X unde a postat o fotografie cu el purtând o şapcă de un roşu aprins pe care scrie cu majuscule "TRUMP".

Pe partea din faţă a şepcii este scris de mână "Viktor you are great" (traducere: "Viktor, eşti grozav", însă adjectivul "great" a făcut parte din sloganul de campanie a lui Donald Trump, Make America Great Again - Să facem America măreaţă din nou n.r.) şi ceea ce pare a fi semnătura lui Trump.

Pe lateral se află numerele 45 şi 47 - Trump a fost cel de-al 45-lea preşedinte al SUA şi vrea să fie al 47-lea.

Cadoul ar fi o scuză

Se pare că acest cadou al lui Donald Trump este o scuză pentru Orban deoarece la începutul acestei săptămâni Trump i-a confundat pe liderii Ungariei şi Turciei. "Există un om, Viktor Orbán, a auzit cineva vreodată de el?", a spus Trump la un miting electoral în New Hampshire. "Este, probabil, unul dintre cei mai puternici lideri din lume. El este liderul Turciei", a spus acesta atunci.

Preşedintele Turciei este însă Recep Tayyip Erdoğan, iar Viktor Orban, premierul Ungariei.

Simpatia reciprocă dintre Orbán şi Trump datează de ani de zile, iar Trump a declarat la un moment dat că Orbán "a făcut o treabă extraordinară" şi este "respectat în toată Europa". Și premierul Ungariei, la rândul său, a declarat la o reuniune a Coaliţiei de acţiune politică conservatoare din SUA, la începutul acestui an: "Întoarceţi-vă, domnule preşedinte. Faceţi America măreaţă din nou şi aduceţi-ne pacea".

Noile fotografii cu Viktor Orban apar după ce, săptămâna trecută, acesta fusese fotografiat strângându-i mâna lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, care a lansat invazia la scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel