Viktor Orban, prietenul Rusiei, nu se dezminte. Ungaria cere pace prezentând o hartă a Ucrainei fără Crimeea (Video)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Harta Ucrainei fără Crimeea, promovată de guvernul din Ungaria într-un clip în care cere pace. Foto: Captura video guvernul de la Budapesta
Harta Ucrainei fără Crimeea, promovată de guvernul din Ungaria într-un clip în care cere pace. Foto: Captura video guvernul de la Budapesta
Ungaria rămâne un cal troian al Rusiei în interiorul UE și NATO. Guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban a prezentat oficial o hartă a Ucrainei, însă fără Crimeea anexată ilegal de Rusia în martie 2014.

Ungaria cere pace, dar „rupe” Crimeea de Ucraina și legitimează indirect anexarea ilegală a peninsulei de către Rusia în 2014.

Guvernul maghiar condus de Viktor Orban a publicat recent un material video pe canalul oficial de YouTube în care e prezentată o hartă a Ucrainei fără Crimeea și în care Budapesta cere „încetarea focului”.

Videoclipul e intitulat „Time For Peace” (n.r. - E timpul pentru pace) și are aproximati jumătate de minut. În timp ce sunt prezentate imagini ale distrugerii cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, o voce afirmă în maghiară că singura modalitate de a opri ororile războiului este o „încetare a focului”, Budapesta îndemnând cele două părți beligerante la negocieri. 

Pe imaginile video e prezentată harta Ucrainei, dar fără Crimeea.

În încheiere pe lângă steagul Rusiei și al Ucrainei apare și steagul SUA, un mesaj subtil cu privire la implicarea Americii în războiul declanșat de Rusia. Narativul e de fapt retorica Kremlinului și e des întâlnit în presa de propagandă rusă.

„Zeci de mii de copii au rămas orfani, sute de mii de case au fost distruse, oamenii au fost forțați să părăsească țara. Cu toate acestea războiul persistă și poate escalada cu ușurință la nivel global. Ajunge cu războiul! Distrugerea poate fi oprită doar prin oprirea incendiului. Viețile pot fi salvate prin inițierea negocierilor”, se arată în mesajul video publicat de guvernul maghiar, potrivit agenției Unian.

Amintim că Viktor Orban a avut de-a lungul timpului numeroase poziții anti-ucrainene și pro-ruse. El a comparat Ucraina cu Afganistanul, declarând de mai multe ori public că Rusia nu va pierde războiul. Totodată Ungaria se opune sancțiunilor împotriva Rusiei și blochează în mod regulat asistența financiară acordată de UE Ucrainei.

Viktor Orban are o serie foarte lungă de episoade controversate la activ, inclusiv purtatul de fulare cu hărți ale Ungariei mari în care se aflau anexate teritorii românești aflate în componența României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel