Viktor Orban, întâlnire cu Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Acord pentru o poziție comună la nivel internațional
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viktor Orban, întâlnire cu Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Acord pentru o poziție comună la nivel internațional  /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban, întâlnire cu Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Acord pentru o poziție comună la nivel internațional / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei a ajuns la Budapesta, unde a fost primit de premierul Viktor Orban alături de care a semnat mai multe acorduri.

Ungaria și Brazilia împărtășesc aceeași abordare în ceea ce privește problema migrației, precum și multe dintre celelalte provocări globale, a declarat premierul ungar Viktor Orbán la o conferință de presă comună la Budapesta, joi, după o întâlnire cu președintele brazilian Jair Bolsonaro.

Orbán i-a mulțumit premierului brazilian pentru eforturile sale de a menține pacea în Europa, făcând referire la vizita lui Bolsonaro la Moscova , unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin înainte de sosirea în Ungaria și a cerut o mai mare colaborare între națiunile conservatoare din Europa și Brazilia.

„Este în interesul clar al Ungariei ca țările noastre să lucreze îndeaproape împreună”, a spus Orbán reporterilor. „În ceea ce privește provocările globale ale lumii, abordarea celor două țări este aceeași, la fel ca în chestiunea migrației”, a susținut el, adăugând că viața diplomatică și viața de zi cu zi sunt în prezent umbrite de perspectiva unui unui război.

„Orice efort diplomatic de a evita războiul este vital. Uniunea Europeană are parteneri strategici, inclusiv Brazilia. Deși Brazilia nu este membră a NATO, este și un partener de cooperare militară”, a spus Orbán.

Opinie comună în privința migrației

Liderul maghiar a făcut referire, de asemenea, la încercarea guvernelor de stânga de a impune în lume Pactul Global pentru Migrație, adăugând că acesta a fost împiedicat, ceea ce a asigurat că nu există o poziție comună în lume care să permită, să recomande sau să oblige statele să privească migrația ca fiind un lucru pozitiv.

Orbán a subliniat că pactul global privind migrația a avut un „frate mai mic” în Uniunea Europeană, iar acesta nu va fi înființat la nivelul UE, așa că cei doi lideri au convenit să instituie un sistem comun de alertă timpurie în problemele pe care le împărtășesc, pentru a avea puncte de vedere comune și pentru a putea face recomandări în timp util pe scena internațională.

De asemenea, în ciuda distanței geografice, comerțul bilateral dintre Ungaria și Brazilia dă semne promițătoare: de exemplu, compania maghiară de produse farmaceutice Richter este deja prezentă în Brazilia.

Premierul ungar a mai raportat că Brazilia participă la dezvoltarea forțelor armate maghiare. Ungaria are o comandă pentru două avioane de transport militar KC-390 Millennium de la firma braziliană Embraer, iar Orbán a mai spus că această cooperare ar putea fi extinsă, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel