Viktor Orban, convorbire telefonică cu Boris Johnson. Ce au discutat cei doi lideri
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Viktor Orban
Foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban a avut o convorbire telefonică cu Boris Johnson. 

Premierul ungar Viktor Orban a discutat la telefon cu omologul său britanic Boris Johnson despre situaţia "îngrijorătoare" din Ucraina, a anunţat vineri seara şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, transmite Agerpres, citând MTI.

Viktor Orban a afirmat în cursul convorbirii că Ungaria este gata ca întotdeauna să ia parte la eforturile antirăzboi al UE, dar nu îşi va risca securitatea energetică, a notat Bertalan Havasi.

Înainte de a discuta despre sancţiuni de orice fel, trebuie luate în considerare preocupările statelor membre ale UE, a adăugat el. Cei doi lideri au convenit să menţină contactul, a mai spus şeful biroului de presă al premierului ungar.

Boris Johnson insistă asupra necesității unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei



Potrivit unui comunicat al guvernului de la Londra citat de EFE, Boris Johnson a subliniat în cursul convorbirii că trebuie continuate "presiunile economice maxime ale comunităţii internaţionale pentru a opri maşina de război (a preşedintelui rus Vladimir Putin)" şi şi-a exprimat încrederea că UE va putea merge înainte cu sancţiunile, "dată fiind prioritatea de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil".

Premierul britanic a abordat de asemenea problema "circumstanţelor dificile cu care se confruntă unele ţări pentru a-şi asigura furnizarea de energie", se adaugă în comunicatul guvernului de la Londra.

Kremlinul vede propunerea lui Johnson de a crea o nouă uniune ca pe o dorință de a submina poziția UE

Kremlinul susține nu este sigur de veridicitatea raportului potrivit căruia premierul britanic Boris Johnson a propus Ucrainei să creeze o uniune politică și militară alternativă la Uniunea Europeană, dar consideră că aceasta ar putea fi o dorință de a submina poziția UE.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a fost rugat în cadrul unei ședințe de informare să comenteze cu privire la articolul din Corriere della Sera care relatează despre această inițiativă a lui Boris Johnson.

„Știți, cu tot respectul pentru Corriere della Sera, să tratăm în continuare acest lucru ca pe un reportaj din presă. Și acum, nicio informație din presă nu poate fi luată ca sursă principală, trebuie chestionată”, a spus  Dmitri Peskov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel