Viktor Orbán: Doar părintele poate decide în privința educației sexuale a copiilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viktor Orbán: Doar părintele poate decide în privința educației sexuale a copiilor  /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orbán: Doar părintele poate decide în privința educației sexuale a copiilor / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orbán are o poziție tranșantă în ceea ce privește educația sexuală a copiilor. Acesta afirmă că numai părinții pot decide în privința educației sexuale a copiilor.

„Numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor“, a scris premierul ungar, Viktor Orbán, în articolul intitulat Samizdat 10, semnat de el, care a fost publicat, joi, pe site-ul premierului, în limbile maghiară, engleză şi germană.

Viktor Orbán a mai scris că actuala campanie a stângii împotriva Ungariei este o dovadă în plus că, astăzi, stânga este duşmanul libertăţii, deoarece doreşte corectitudinea politică definită de ei, în loc de libertatea de exprimare, şi doresc hegemonia opiniilor pentru ei, în locul pluralismului de opinii. Noua lege din Ungaria nu intră în conflict cu nicio idee măreaţă sau cu legislaţia europeană, a precizat premierul. Acesta a subliniat că noua lege ungară prevede clar că numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor.

Premierul Ungariei, poziție tranșantă în privința educației sexuale

„Educaţia din şcoală nu poate fi în contradicţie cu voinţa părintelui, poate fi doar complementară, forma şi conţinutul ei trebuie definite cu precizie şi trebuie să fie legată de consimţământul părinţilor“, a scris politicianul.

„Părinţii se aşteaptă, pe bună dreptate, ca pornografia, sexualitatea altruistă, homosexualitatea şi programele de schimbare de sex să nu fie disponibile pe platforme pe care copiii noştri le folosesc fără restricţii, a continuat prim-ministrul Ungariei. Aceste limitări trebuie, de asemenea, stabilite cu precizie chirurgicală“, a adăugat Viktor Orbán.

Acesta a subliniat că nimeni nu intervine, în Ungaria, faţă de modul în care trăiesc adulţii. În opinia noastră, persoana adultă nu trebuie să dea socoteală de viaţa sa în faţa unei autorităţi lumeşti, “ci în faţa scaunului de judecată al Bunului Dumnezeu, când va veni momentul”, a scris prim-ministrul, subliniind că legea din Ungaria, prin urmare, nu face referire la viaţa şi obiceiurile sexuale ale adulţilor cu vârsta peste 18 ani şi nici la viaţa lor publică de adulţi. Ba mai mult, în contextul european, a remarcat politicianul, societatea ungară este unul dintre popoarele europene cele mai angajate în libertatea şi toleranţa individuală, notează Hirado.

Acum două zile, legea anti-LGBT a fost votată de parlamentarii ungar

Parlamentul Ungariei a adoptat marţi o lege care interzice difuzarea în şcoli de conţinut care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen. Premierul Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri anul viitor, a devenit din ce în ce mai radical în ceea ce priveşte politica socială, împotrivindu-se persoanelor LGBT şi imigranţilor, scrie Reuters.

Partidul său, Fidesz, care promovează o agendă creştin-conservatoare, a abordat propunerea de interzicere a discuţiilor şcolare cu privire la problemele LGBT într-un proiect de lege separat, susţinut pe scară largă, care penalizează strict pedofilia, îngreunând astfel votul oponenţilor.

Măsura, despre care criticii spun că nu face decât să confunde în mod greşit pedofilia cu problemele LGBT, a declanşat luni un miting în masă în afara Parlamentului, în timp ce mai multe grupuri au cerut Fidesz să retragă proiectul de lege (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Barna: 'Obligăm în continuare tinerii să facă lecția de educație sexuală în spatele școlii sau în toaletă'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel