Viktor Orbán a anunțat că Ungaria îl susține pe Mark Rutte la șefia NATO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Reuters Marketplace
Reuters Marketplace
Premierul ungar Viktor Orbán a anunțat că țara sa îl susține pe Mark Rutte la șefia Alianței Nord-Atlantice.  

Viktor Orbán, premierul Ungariei, a anunțat, într-un mesaj postat pe X, că țara sa îl susține pe Mark Rutte pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

„În urma recentelor alegeri europene, unde maghiarii au votat în număr mare în favoarea păcii, am ajuns la un acord important cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Am convenit că maghiarii nu vor lua parte la activitățile NATO în Ucraina și că nu vor fi folosite fonduri maghiare pentru a-i sprijini (n.r. pe ucraineni).

Următorul nostru pas în această săptămână a fost să ne asigurăm că acest acord poate rezista testului timpului. După întâlnirea de ieri de la Bruxelles, premierul Mark Rutte a confirmat că sprijină pe deplin acest acord și că va continua să facă acest lucru, dacă va deveni următorul secretar general al NATO.

Având în vedere angajamentul său, Ungaria este pregătită să susțină candidatura premierului Rutte la funcția de secretar general al NATO.

De asemenea, m-a asigurat că scopul său în calitate de secretar general al NATO va fi să trateze toți aliații cu același nivel de înțelegere și respect“, a scris, pe X, Viktor Orbán.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel