Data publicării:

Vijelia a făcut prăpăd în Harghita: Copaci căzuți, mașini distruse și case lovite de trăsnet 

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Pompierii militari intervin, miercuri după amiază, pentru îndepărtarea unor arbori căzuţi pe carosabil, pe autoturisme, fire de electricitate sau pe o conductă de gaz, în mai multe localităţi, în urma vijeliei care a afectat judeţul în ultima oră, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

'Ca urmare a incidenţei codului roşu la nivelul judeţului Harghita, a manifestării fenomenelor meteo periculoase şi a precipitaţiilor abundente, pompierii militari din cadrul Detaşamentelor Odorheiu Secuiesc, Miercurea-Ciuc şi Gheorgheni intervin, în aceste momente, în municipiile Odorheiu Secuiesc, Miercurea-Ciuc şi Gheorgheni, precum şi în zona Liban, comuna Suseni, pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme/conductă de gaz/fire de electricitate, precum şi pentru stingerea a două incendii, la case de locuit din comuna Şimoneşti şi municipiul Miercurea-Ciuc (...), ambele cauzate de trăsnet', se arată în informarea ISU Harghita.

De asemenea, pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din zona Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme.

'Se acţionează pentru îndepărtarea pericolelor iminente şi a efectelor negative, în vederea deblocării circulaţiei', mai arată sursa citată.

Mai multe localităţi din Harghita s-au aflat sub incidenţa unui cod roşu de vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Locuitorii din zonele vizate au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel