Data publicării:

Vijelia a făcut prăpăd în Alba: Acoperişuri afectate şi mii de abonaţi au rămas fără curent electric

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Peste 12.300 de abonaţi din judeţul Alba au rămas, luni, fără curent electric în urma unei vijelii. 

Totodată, în mai multe localităţi au fost afectate acoperişuri de case şi blocuri. Mai mult, a fost oprită temporar şi circulaţia pe unele drumuri după ce au căzut arbori pe carosabil.

Conform unui comunicat transmis, luni seara, de către Instituţia Prefectului, în contextul fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul orar 14,00 - 18,00, în judeţul Alba s-au înregistrat efecte pe raza a 8 unităţi administrativ-teritoriale, fără a fi înregistrate victime.

În localitatea Rădeşti au fost afectate de vijelie acoperişurile a 10 case, 4 solarii, dar şi un autoturism; în comuna Stremţ, acoperişul Dispensarului comunal şi şapte locuinţe;

În oraşul Teiuş, acoperişul unui bloc şi un autoturism; în municipiul Sebeş, au fost afectate de inundaţii generate de băltiri şi de incapacitatea canalizării de preluare a apei pluviale două subsoluri de bloc, două curţi şi grădini.

În localitatea Benic, din cauza căderilor de arbori a fost blocat un drum vicinal şi au fost afectate cablurile de transport energie electrică. Totodată, circulaţia rutieră a fost temporar blocată parţial pe drumul judeţean DJ 705, între localităţile Zlatna şi Almaşu Mare, şi pe DJ 750 C, între localităţile Stremţ si Geoagiu de Sus, ca urmare a căderii unor arbori pe carosabil.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost avariate opt linii de medie tensiune care alimentează oraşele Aiud, Teiuş, Cugir şi Zlatna şi comunele Săliştea, Blandiana, Şibot, Ceru Băcăinti şi, parţial, Vinţu de Jos, fiind afectaţi 12.359 de utilizatori.

În urma avertizării meteorologice cod portocaliu emisă de ANM, CJSU Alba s-a întrunit luni în şedinţă extraordinară. Au fost emise şi patru mesaje de informare prin sistemul RO-ALERT. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba a fost activată Grupa Operativă, personalul aflat în tură liberă de la nivelul subunităţilor fiind, de asemenea, prealertat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel